Vilnius

Pagrindinės sostinės eglės įžiebimo šventė vyks Katedros aikštėje lapkričio 30 d., šeštadienį, 19 val. Tą pačią dieną 17 val. dar viena sostinės eglė bus įžiebiama ir Rotušės aikštėje.

BĮ „Vilniaus kultūros centras“ vadovas Paulius Jurgutis kol kas daugiau detalių apie būsimą Vilniaus Kalėdų eglę neišduoda, tačiau užtikrina, kad ji bus įspūdinga.
Vilniuje puošiama pagrindinėsostinės kalėdinė eglė

„Vienas pagrindinių žiemos švenčių simbolių – Kalėdų eglė – kasmet nustebina savo originaliu meniniu išpildymu, tema, simbolika. Pastaruosius ketverius metus sostinės eglė ryškiai švietė ir Katedros aikštėje, ir pasaulio žiniasklaidoje, patekdavo į įvairius reitingus. Šiųmetė eglė neabejotinai vėl džiugins ir stebins“, – tikina jis.

Kaunas

Kauno eglės įžiebimo šventė vyks lapkričio 30 d., šeštadienį, 18 val., Rotušės aikštėje.

Kalėdų eglę jau dešimtąjį kartą Kaunui kurianti menininkė Jolanta Šmidtienė teigia, jog šiemet eglės tema – kosmosas. Eglės dekoracijos kuriamos iš plastiko plėvelės, išgautos perdirbus pernai metų papuošimams naudotų plastiko šiaudelių. Žadama, kad plastiko plėvelės, virtusios tūrinėmis dekoracijomis, sukurs fantastinį filmą primenantį reginį.
Kauno rotušės aikštėje montuojama Kalėdų eglė

Renginyje laukia ne tik Kalėdų Senelio pasirodymas, bet ir atlikėjų koncertas – čia pasirodys Justinas Jarutis, Vaidas Baumila, Monique, Jurijus Veklenko, Giedrė ir kiti.

Klaipėda

Renginys „Stebuklingos Kalėdos Klaipėdoje“ Teatro aikštėje prasidės lapkričio 30 d., šeštadienį, 17 val. Nors ilgus metus šventiniu laikotarpiu Klaipėda puošė dvi egles, šiemet Atgimimo aikštėje eglės nebus.

Šiųmetinę eglę miestui padovanojo vietiniai gyventojai. Renginio metu Teatro aikštėje Kalėdų Senelis seks „Kalėdų eglutės pasaką“.
Į Klaipėdos Teatro aikštę atvežta žmonių dovanota eglutė

Šiauliai

Kalėdų eglės įžiebimo šventė čia vyks lapkričio 30 d., šeštadienį, 17 val., renovuotoje Prisikėlimo aikštėje. Renginyje bus rodoma kalėdinė muzikinė pasaka.

Senelio Kalėdos sveikinimus čia lydės „Telebimbam“ koncertas, „Viduramžiai LT“ ugnies šou misterija „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“. Šventės dalyviai bus kviečiami įsilieti ir į kitas pramogas – sudalyvauti paramos akcijoje, susipažinti ir pabendrauti su tikruoju lietuviškuoju Kalėda, o mažiausieji tradiciškai galės parašyti ir išsiųsti Kalėdų Seneliui laišką.

Visą šventinį laikotarpį miestiečiai bus kviečiami į koncertus, jaukius susitikimus ir popietes, teatralizuotus šventinius vakarus, įvairias edukacijas ir parodas bei kitus renginius. Šventiniu laikotarpiu šiauliečiams ir miesto svečiams bus organizuojamas renginys „Prakartėlės stebuklas“, kuriame bus tradiciškai pašventinta prakartėlė.

Panevėžys

Eglės įžiebimo šventė Panevėžyje, Senvagėje, prasidės lapkričio 29 d., penktadienį, 18 val. Šiemet Panevėžys žada nustebinti modernia eglute su origamio ir paukščių dekoracijomis. Žadama ir inovatyvi atrakcija – eglutei pakuždėjus savo norą, ji sužibės ryškiau.

Renginyje koncertuos šiemetis Lietuvos atstovas „Eurovizijos“ konkurse Jurijus Veklenko ir į gimtąjį miestą su savo kūryba grįžtantis Leon Somov. Susirinkusiųjų lauks ledo skulptūros atidarymo šou, mugė, nykštukų kūrybinės dirbtuvės, edukacijos, smaližių cukrainė, fejerverkai.

Mažą, jaukų stebuklą miestui kurs ir Panevėžio eglė. Tereikės sugalvoti norą, pakuždėti į specialų „piltuvėlį” – ir jūsų norą išgirdusi žaliaskarė nušvis tūkstančiais papildomų šviesų.

Alytus

Alytaus Rotušės aikštėje eglės įžiebimo šventė vyks gruodžio 6 d., penktadienį, 17 val.

Rotušės aikštėje iškils 14 metrų aukščio gyvomis eglės šakomis dekoruota žaliaskarė, kurią puoš įvairaus dydžio auksinės ir raudonos spalvos žaisliukai. Eglutės viršūnėje žibės klasikinės formos Betliejaus žvaigždė. Eglutę puoš 8 100 LED lempučių.

Eglutę sups didelės žaisliukų formos dekoracijos, kurios atrodys tarytum nukritusios nuo Kalėdų eglutės. Į vieną iš žaisliukų bus galima užeiti. Šio žaisliuko viduje alytiškiai ir miesto svečiai galės ne tik nusifotografuoti šventinių žiburių apsuptyje, bet ir parašyti laišką Kalėdų Seneliui ir įmesti jį į čia įrengtą kalėdinio pašto dėžutę.

Renginyje pasirodys atlikėja Monika Marija, šokių studija „Aušrinė“, Kalėdų senelis, fakyrų liepsnos.

Marijampolė

Kalėdinės eglės įžiebimo šventė įvyks gruodžio 7 d. šeštadienį, 17 val. J. Basanavičiaus aikštėje.

Mažeikiai

Eglės įžiebimo šventė numatyta gruodžio 6 d., penktadienį, 18 val., Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštėje.

Jonava

Eglės įžiebimo šventė įvyks Jonavos Sąjūdžio aikštėje gruodžio 1 d., sekmadienį, 17 val. Renginyje veiks mugė, įvairios edukacijos. Vaikai galės nemokamai pasivažinėti traukinuku, pasisupti karuselėje.

Jonavos eglę įžiebti padės Kalėdų Senelis, o šventinę nuotaiką garantuos Monikos Linkytės koncertinė programa bei šventiniai fejerverkai.

Šalia tradicinės Kalėdų eglutės šiemet Jonavoje, atnaujintame miesto parke, pirmą kartą kuriamas kalėdinių eglučių miestelis, kurio pagrindiniais akcentais taps rajono įstaigose ir įmonėse sukurtos eglutės. Į rajono mero kvietimą kurti originalias eglutes atsiliepė per 50 įstaigų ir įmonių, jų pagamintos eglutės miesto parką pavers ypatingu kalėdinių eglučių miesteliu, kuris veiks visą šventinį laikotarpį.

Utena

Eglutės įžiebimo šventė vyks gruodžio 8 d., sekmadienį, 17 val. Tądien miesto gyventojus ir svečius susirinkti Kultūros centro kieme kvies Stebuklingo Laimės žibinto ir Kalėdų miesto šventė. Erdviame kieme nuo ryto šurmuliuos kalėdinė mugė, susirinkusiems nuobodžiauti neleis Gulija, Aistė Pilvelytė, „Teatriuko“ aktoriai.

Pagrindinę eglę miestui šiemet padovanojo UAB „Utenos vandenys“. Graži, išlaki, tankiomis šakomis, 13 metrų aukščio eglė augo įmonės teritorijoje. Ir ne viena: šalia puikavosi jos draugės. Draugėms pradėjus varžytis dėl vietos ir šviesos buvo nutarta vieną padovanoti šiųmetėms Kalėdoms. Žadama, kad šventėje turi pasirodyti ir paslaptingas žavusis princas.

Kol kas ne visi miestai yra patvirtinę savo renginių programas – vos tik gavę trūkstamą informaciją, straipsnį papildysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)