Sukurti Kauno rotušės aikštėje šventinę atmosferą, papuošti kauniečių ir miesto svečių traukos objektu tapsiančią pagrindinę miesto Kalėdų eglę šįkart vėl patikėta menininkei Jolantai Šmidtienei. Šie metai – savotiškas J. Šmidtienės kūrybos jubiliejus, nes jos kuriama Kalėdų eglė Kauno rotušės aikštę papuoš dešimtąjį kartą.

Pagrindinei Kauno eglei puošybos elementai kuriami iš plastiko plėvelės, kuri pagaminta perdirbus pernykštį Kalėdų medį puošusius šiaudelius.

„Pernai mane inspiravo snieguoti kalnų eglynai, pusnys ir varvekliai. Šiemet tiesiog netyčia, eilinį kartą, kilo idėja paskaityti „Mažąjį princą“. Ir pagalvojau, kad būtų labai smagu padaryti tokį įspūdį, kuris nenusakytų kažko labai konkretaus, o leistų žmogui mąstyti giliau. Kilo idėja pasitelkti spalvas ir sukurti eglę, kuri kalbėtų apie tai, ką gali suprasti taip, kaip tu nori, o ne taip, kaip menininkas nori pasakyti“, – pasakojo idėjos autorė J. Šmidtienė.

Sumanymui įgyvendinti J. Šmidtienė į pagalbą pasikvietė kolegę menininkę Aušrą Kleizaitę. Abi menininkės neslepia, kad kalėdinių papuošimų gamyba yra ilgas ir daug kruopštumo reikalaujantis darbas, tačiau rezultatas – džiuginantis.

„Kauno eglė yra fenomenas. Labai džiaugiuosi galimybe prisidėti prie jos kūrimo. Perdirbus šiaudelius, skatinama ekologija, o tuo pačiu sukuriama unikali galimybė pasireikšti menininkams. Procesas reikalauja sunkaus darbo ir neeilinio kūrybiškumo, tačiau drauge jis ir labai smagus. „Kosminiai objektai“ labai gražūs, o visi juos pamatę – šypsosi. Skleidžiama gera nuotaika tiesiog užkrečia“, – akcentavo savitą dekoracijų kūrimo techniką pristačiusi A. Kleizaitė.

Kosminius papuošimus kalėdiniame miestelyje ir ryškiaspalvę eglę kauniečiai galės išvysti jau lapkričio 30-ąją 18 val. Tądien Rotušės aikštėje vyks įspūdinga eglutės įžiebimo šventė. Čia renginio svečių lauks garsiausių šalies muzikos atlikėjų koncertas ir daug kitų pramogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (626)