J. Basanavičiaus gatvė prieš vidurnaktį priminė vidurvasarį. Ištisos minios žmonių traukė prie jūros. Vyravo geranoriška atmosfera, išgėrusių beveik nesimatė. Gal jų ir buvo, tačiau ši kategorija švenčiančiųjų nedominavo.

Centrinėje kurorto promenadoje dirbo daug kavinių, kuriose žmonės linksminosi. Veikė ir daug kioskų, prie kurių išsyk nusidriekė eilės norinčių atsigerti karštos kavos ar pasivaišinti varliukais.

„Mes iš Mosėdžio, iš Skuodo rajono. Atvažiavome švęsti. Kada važiuosime namo? Rytoj, kai išsimiegosime“, - šaukė žemaičiai.

Palangiškiai dar prieš Kalėdas džiaugėsi, kad beveik visos nakvynės vietos kurorte Naujiesiems buvo užsakytos.

Plačiai išreklamuotas ir išgirtas, kaip neturintis analogų itališkas fejerverkas, kaip ir kasmet buvo šaudytas nuo Palangos tilto.

Norintieji pasigėrėti reginiu stovėjo ant kopų, paplūdimyje, nes tilto prieigose nebebuvo vietos. Ten žmonės stovėjo lyg silkės statinėje.
Ugnies šou, trukęs kelias minutes, daugelį nuvylė. „Mes muzikos negirdėjome, o ir pačius fejerverkus galėčiau už 100 eurų geresnius suorganizuoti“, - piktinosi pirotechnikos asas.

Po fejerverkų ta pati minia, kuri prieš dvi valandas plūdo prie jūros, patraukė atgal. Visi, kurie į Palangą atvyko tik nueiti pamatyti ugnies šou, vėl sėdo į automobilius ir suko ratus bei kantriai laukė spūstyse, norėdami išvažiuoti iš miesto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)