Šventinėms miesto grožybėms Savivaldybė šįmet atseikėjo per 150 tūkst. eurų. Už šias lėšas Panevėžį kalėdinėmis dekoracijomis ir eglę puošė vilniečių įmonė „Švenčių studija“, kuri puošė ir Vilniaus eglę.

Kalėdų eglė nešvietė gerą pusdienį. Pavakare į Laisvės aikštę atvykę bendrovės „Panevėžio gatvės“ budintys elektrikai sutvarkė gedimą.

Panevėžio Kalėdų eglė vėl nušvito sekmadienį, šiek tiek po 21 val.

Pašalino gedimą

Bendrovės „Panevėžio gatvės“ direktoriaus pavaduotojas apšvietimui Stasys Kurulis naujienų portalui JP aiškino, kad bendrovės elektrikai padėjo sutvarkyti Kalėdų eglės sutrikusį apšvietimą.

„Nors ne mūsų bendrovės specialistai prižiūri eglę, bet buvo sekmadienis ir sostinės firmos „Švenčių studija“ darbuotojai negalėjo atvažiuoti ir sutvarkyti. Matyt nuo drėgmės įvyko užtrumpinimas. Defektas buvo sutvarkytas. Bendrovės elektrikai patikrino įtampą ir nustatė, kad su ja viskas tvarkoje. Be to, apžiūrėjo, ar nėra kokių nors apgadinimų. Nerado. Šiandien eglės apšvietimu rūpinasi, kam priklauso“, – teigė S. Kurulis.

Išplatino pranešimą

Tuo tarpu Panevėžio miesto savivaldybė šiandien suskubo išplatinti pranešimą. Jame rašoma, jog sekmadienį, gruodžio 30 d. vakare buvo trumpai – apie valandą – užgeso miesto Kalėdų eglė.

„Žaliaskarės elektros instaliacijos gedimus skubiai pašalino bendrovės „Panevėžio gatvės“ darbuotojai. Šiuo metu dar nešviečia kelios dekoracijos. Kaip numatyta sutartimi su Panevėžio miesto savivaldybe, šios problemos sprendimu pasirūpins bendrovė „Švenčių studija“. Šiemet visam kalėdiniam miesto papuošimui skirta 150 000 eurų. Iš jų per 64 000 eurų – eglės pastatymui, jos dekoracijoms ir erdvei aplink ją. Likusios lėšos – Laisvės aikštės ir centrinių gatvių puošybai. Vien stulpų dekoruota apie 160. Bendrovė „Švenčių studija“ kalėdinių puošmenų priežiūra rūpinsis iki pat sutarties pabaigos“, – rašoma pranešime.

Tokie atvejai turi nepasikartoti

Panevėžio savivaldybės mero pavaduotojas, laikinai einantis Savivaldybės mero pareigas Aleksas Varna naujienų portalui JP teigė, kad tokie atvejai neturėtų pasikartoti.

„Šiandien įvyko Savivaldybės administracijos vadovų pasitarimas. Administracija turi išsiaiškinti ir įvertinti situaciją. Turime užtikrinti, kad, kol eglutė stovės Laisvės aikštėje, tokie atvejai turi nepasikartoti. Bendrovė „Šviesos studija“ turi viską sutvarkyti ir prižiūrėti, kad elektros instaliacijos veiktų be trikdžių“, – paaiškino situaciją vicemeras A. Varna.

Užgesus Panevėžio Kalėdų eglės elektros instaliacijoms socialiniuose socialiniame tinkle „Facebook“ tinkluose pasipylė komentarai apie spalvų netekusią eglę.

Kiekvienas komentatorius jautė pareigą išreikšti, ką mano apie nešviečiančią eglę.