Į aikštę iškviesti Savivaldybės įmonės „Panevėžio gatvės“ budintys elektrikai. Eglė vėl nušvito po 21 val. Gedimas sukėlė nemenką ažiotažą.

Socialiniuose tinkluose panevėžiečiai piktinosi, jog puošmenoms skirta solidi suma nepasiteisino. „Vienu žodžiu – balanos gadynė“, – šaipėsi vieni.

Kiti ironizavo, jog dėl užtemusios eglės bus kalti konservatoriai, o tretieji šaukėsi Hario Poterio „kovai su tamsos valdovu Voldermortu“.

Šventinėms miesto grožybėms savivaldybė šįmet atseikėjo per 150 tūkst. eurų. Už šias lėšas Panevėžį kalėdinėmis dekoracijomis ir eglę puošė vilniečių įmonė „Švenčių studija“, kuri puošė ir Vilniaus eglę. Anot vertinimo komisijos narių, iš konkursui pasiūlytų trijų variantų „Švenčių studijos“ buvo geriausias, o kainos visų labai panašios.

„Mačiau visus tris siūlomus projektus, kurie buvo pateikti konkursui, tad galiu pasakyti, kad nebuvo ko rinktis. Vienas jų buvo visiškai niekinis, kitas – beveik toks pat kaip praėjusių metų: girliandos ir keli burbulai. Ir šis trečiasis – savotiškas kokteilių vakaro variantas. Iš to, ką galėjome išsirinkti, pasirinkome tikrai ne patį blogiausią variantą. Jis visiškai kitoks, dieną atrodo vienaip, vakare – kitaip. Mėgstu į viską žvelgti pozityviai – eglė tikrai traukia dėmesį“, – „Sekundei“ yra teigęs Lietuvos dailininkų sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkas Tomas Rudokas, dalyvavęs komisijoje, atrinkusioje konkurso miestui puošti laimėtoją.