Jau netrukus sulauksime pagrindinių žiemos metų švenčių Kalėdų. Kol namuose vieni jau įžiebė kalėdines eglutes, o kiti žada tai padaryti Kūčių vakarą, Europos didieji miestai jau nuo lapkričio pabaigos savo pagrindines aikštes ar turistų dažniausiai lankomas vietas išpuošė kalėdiniais atributais. Portalas DELFI kviečia pasigrožėti 15 Europos miestų kalėdinėmis eglutėmis.



Londonas

Jungtinės Karalystės sostinės Trafalgaro aikštėje šiemet įsileido skandinaviškos dvasios. Miesto eglutė papuošta norvegišku stiliumi. Dar nuo 1947 m. Londonas kasmet gauna dovanų eglę iš Norvegijos. Teigiama, kad ši dovana yra dovana už Britanijos paramą Antrojo pasaulinio karo metu.

Kalėdų eglė Londone

Berlynas



Nors Berlyne žiemos švenčių metu galima rasti ne vieną papuoštą eglutę, spalvingiausia šviečia Potsdamo aikštėje. Šaltojo karo metu ši aikštė buvo skiriamoji tarp Rytų ir Vakarų Berlyno.



Kalėdų eglė Berlyne

Lisabona

Aukšta iš įvairiaspalvių lempučių pastatyta eglutė Portugalijos sostinėje Kalėdų metu gal ir neleis pasidžiaugti asmenukėmis sniego apsuptyje. Tačiau originali kalėdinės eglutės konstrukcija leidžia miesto gyventojams ir svečiams įeiti į eglutės vidų.

Kalėdų eglė Lisabonoje

Briuselis



Belgijos sostinės Briuselio Didžioji aikštė turistus traukia visus metus. Įvairiomis spalvomis apšviesti pastatai leidžia pajusti išskirtinį įspūdį. Tačiau žiemos švenčių metu į šią aikštę traukia ir Kalėdų laukiantys gyventojai. Daugybe lempučių apšviesta eglutė puikiai derinasi su aplink stovinčių architektūrinių šedevrų apšveitimu.



Kalėdų eglė Briuselyje

Minskas



Baltarusijos sostinė Minskas kalėdinėmis šviesomis sužibo gruodžio 15 d. Tuomet mieste įžiebta apie 30 kalėdinių eglučių. Viena iš įspūdingesnių eglučių sužibo netoli miesto Sporto rūmų. Iš baltų lempučių pagaminta eglutė kartu lankytojus iš viršaus gaubia baltu lempučių šydu.

Kalėdų eglė Minske

Turinas

18 metrų kalėdinė eglutė Turine miesto svečius ir gyventojus per žiemos šventes džiugina jau ne vieneri metai. Mėlynų gėlių motyvai ir kalėdinių žalios ir raudonos spalvų raštai ne tik primena apie artėjančias šventes, bet primena, koks margas gali būti gyvenimas. Skaičiuojama, kad ši dirbtinė eglutė sveria apie 4,8 tonas.



Kalėdų eglė Turine

Madridas



Nors Madride Kalėdos sutinkamos be sniego, balta sniego spalva šviečia Ispanijos sostinės eglė Plaza Mayor aikštėje.

Kalėdų eglė Madride

Vatikanas



Kristaus gimimo šventės laukimu gyvenantis Vatikanas taip pat jau įžiebė eglutę pagrindinėje aikštėje. Čia žaliaskarė papuošta aukso spalvos dekoracijomis ir lemputėmis.

Kalėdų eglė Vatikane

Malaga



Kalėdų neleis pamiršti ir turistų poilsiui pamėgta Malaga. Joje miesto svečiai ir turistai grožisi ne tik iš lempučių pagaminta kalėdine miesto egle, bet ir aplink aikštėje pastatytomis kitomis šviečiančiomis dekoracijomis.

Kalėdų eglė Malagoje

Praha

Šiemet miesto kalėdinė eglutė į dangų iškilo net 23 metrus. Čekijos sostinėje kasmet Kalėdų eglė yra atsirenkama iš privačių gyventojų ar verslų. Eglė į miesto centrą niekuomet neatkeliauja iš valstybinių miškų. Eglutės savininkams, deja, užsidirbti iš šios šventės nepavyksta, nes už eglę nėra sumokama. Jiems telieka pasidžiaugti garbe ir prestižu, kad žaliaskarė tampa pagrindiniu traukos objektu žiemos švenčių metu.

Kalėdų eglė Prahoje

Milanas



Italijos mados sostinė ir toliau bando išlaikyti savo kaip prabangos miesto vardą ir dovanoja Kalėdų laukiantiems gyventojams išskirtinumu ir prabanga dvelkiančią eglę. Galleria Vittorio Emanuele II centre nušvito įspūdinga Swarovski kristalais puošta eglė. Skelbiama, kad eglutė padabinta apie 100 tūkst. dekoracijų, tarp kurių 1 tūkst. Swarovki kristalo žvaigždžių ir 36 tūkst. lempučių.

Kalėdų eglė Milane

Atėnai



Graikijos sostinės Atėnuose pagrindinė miesto eglutė tikru miško kvapu nekvepės. Tačiau iš šviesų pagaminta eglutė priverčia neatitraukti nuo jos akių. Miesto Kalėdų eglė sukuria įspūdį lyg yra ilgas kaspinas, apsivijęs eglę. Syntagmos aikštėje įžiebta eglutė ne vienintelė kalėdinių švenčių atrakcija mieste. Planuojama, kad per žiemos šventes iš viso bus surengta net 230 šventinių renginių.



Kalėdų eglė Atėnuose

Dortmundas



Vokietijos mieste Dortmunde taip pat jau kaip reikiant įsisuko kalėdinis šurmulys. Teigiama, kad ši kalėdinė eglutė yra pati aukščiausia pasaulyje ir jos aukštis siekia net 45 metrus. Vien viršūnėje esantis angelas 4 metrų aukščio. Aplink eglutę įsikūręs Dortmundo Kalėdų turgus yra vienas didžiausių ir populiariausių Vokietijoje.

Kalėdų eglė Dortmunde


Roma



Po praėjusių metų nesėkmės, kai miesto pagrindinė Kalėdų eglė labai greitai numetė spyglius, Italijos sostinės valdžia kaip reikiant susirūpinusi, kad skandalas nepasikartotų. Šiemet miestui papuošti atidžiai atrinkta eglė iš Lombardijos, tačiau tikroji eglės kilmė buvo ilgai slepiama.

Kalėdų eglė Romoje

Vindzoras



Anglijos karalių šeimos vasaros rezidencija taip pat neužmiršta Kalėdų periodu. Čia žiemos švenčių metui aukso spalvos žaisliukais papuošta 6 metrų eglė. Tarp kalėdinių žaisliukų ne tik burbulai, bet ir dirbtiniai kankorėžiai bei karališkos karūnos miniatiūrinės imitacijos.

Kalėdų eglė Vindzore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)