„Mūsų šeimai Kalėdos yra pati didžiausia šventė, o jų laukimas – ypatingas. Sniege švytinčios lemputės, auksu žėrinti eglutė, žvakių liepsnelės namus pripildo ramybės ir jaukumo. Mėgstam šį laiką ir su džiaugsmu juo mėgaujamės“, - neslepia J. Jurkšienė.

Namų puošyba Jolantai yra vienas didžiausių malonumų, todėl ji nekantriai laukia gruodžio. Nors tai pats tamsiausias, gūdžiausius vakarus nešantis metų laikas, Jurkšams šis mėnuo visai neprailgsta. Puošti namus ir kiemą jie pradeda gruodžio pirmosiomis dienomis. Eglutės, ant kurios švyti penkios girliandos ir spindi mažiausiai keli šimtai žaisliukų, papuošimas reikalauja nemažai kantrybės, todėl ji – Jolantos rūpestis, o kiemą puošia kartu su vyru ir sūnumi Augustinu. Kadangi tai kūrybinis procesas, rezultatas būna kasmet skirtingas.

Dviejų metrų dirbtinė eglutė, parvežta iš Švedijos, šiemet papuošta baltos, aukso ir sidabro spalvos žaisliukais, prie jų švytėjimo dera ant šakelių išdėstyti švelniai rausvi medvilnės žiedeliai. Praėjusiais metais eglutę puošę burgundiško vyno spalvos kalėdiniai žaisliukai ilsisi palėpėje – kaip ir užpernykščiai žalsvo koralo akcentai. Bet Jolanta tikina, kad jų laikas dar ateis. O gal ir ne kartą.

Naujų puošmenų Kalėdų eglutei J. Jurkšienė perka kasmet, tačiau turi ir labai senų, parvežtų iš Vokietijos, Švedijos ir kitų šalių. Visgi nemažai žaisliukų jurbarkietė įsigyja mūsų šalies prekybos centruose. Pasak jos, ne taip svarbu, kur pagamintas žaisliukas, svarbiausia, kad jis derėtų prie kitų, būtų originalus ir teiktų džiaugsmo. Rožėmis puoštas Adventinis vainikas, stalo serviravimo priemonės, žvakės – viskas subtiliai dera tarpusavyje, nors J. Jurkšienė tvirtina niekada jokių dekoravimo paslapčių nesimokiusi ir internete idėjų neieškanti.

Subtilią eleganciją nuo vaikystės ji matė tėvų namuose, kur buityje visuomet labiausiai buvo vertinamas grožis. Tačiau Jolantai norisi, kad gražu būtų ne tik namuose. Kiemelyje likusioje žiemoti pavėsinėje ji „sutupdė“ sniegenas, ant kiemo tvoros įkurdino švytinčius paukštukus, girliandoms leido apsivyti prie suolelio į žemę susmeigtus baltus medelius. Lempučių vijomis „pasipuošė“ ir visi kiemo augalai – nuo senos obels iki mažučio krūmelio.

R. Jurkšienė tvirtina, kad kalėdinis švytėjimas jos šeimos biudžetui didelių nuostolių nepadaro, nes beveik visose girliandose naudojamos elektrą taupančios lemputės. Užtat kiek džiaugsmo toji švieselių jūra suteikia keturmetei Jurkšų dukrelei Patricijai! Tokiame švytinčiame sode savo rezidenciją galėtų įkurdinti net Kalėdų senelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)