Vilkaviškyje Kalėdų dvasia labiausiai jaučiama ne tik centrinėje miesto aikštėje, kurioje žybsi miesto eglė, Kalėdų medis ir eglučių parkas. Turbūt kiekvienas, praeinantis pro Lekavičių šeimos namus, sutiks, kad ši vieta nė kiek nemažiau skleidžia šiltą artėjančių švenčių nuotaiką.

Čia gyvenanti Jolita Lekavičienė paaiškina, kad kiemą puošiančios dekoracijos – tai daugybės žmonių rankų darbas. Lekavičių šeima su artimais žmonėmis tradiciškai pasirūpina, kad šventinis laikotarpis būtų malonus ne tik jų, bet ir aplinkinių akims. Juk daugybė lempučių ir kalėdinių dekoracijų išties pakelia nuotaiką.

Kaip tik dėl to Lekavičių kieme įsižiebia kone kiekvienas medelis ar krūmas, kuriuos čia net būtų sunku suskaičiuoti. Vilkaviškiečių kieme ryškiai šviečia šuoliuojantys elniai, raudonai švyti dekoratyvinės musmirės, spindi auksaspalviai varpai, papuošti šventiniais kaspinais, o kiemą saugoja raudoną kepurę užsimaukšlinęs besmegenis. Visos šios detalės tarytum nukelia į kalėdinę pasaką – eidamas pro šalį, matyt, gali net pamiršti, kur ėjęs.

„Kalėdų džiaugsmo potyris tęsiasi ir gamtoje. Tą junta kiekvienas iš mūsų, kas ne tik aplanko mūsų namus, bet ir išreiškia didelį norą puošti, tyrinėti bei pajusti dvasinį Kalėdų laukimą ir ne tik. Tai – savęs atradimas gamtoje ištisus metus, nes šventėms ruošiasi ir gamta. Tas labiausiai džiugina“, – sako Jolita.

Praeiviams šis grožis pažįstamas jau nebe pirmus metus. Jolita patikslina, kad kiemą taip puošia jau trejus metus.

„Puošimu užsiima visa mūsų šeima – sūnus, vyras, tėvai, krikšto vaikai, artimi draugai. Jau bepuošdami turime viziją ir kitiems metams. Tai nėra darbas, tai – savitos, šiltos gamtos oazės kūrimas, kuri savo spindėjimu sušildo visų mūsų širdis. Puoselėjame visas žmogiškąsias vertybes – bendravimą, pagarbą, betarpišką draugystę bei toleranciją. Kuriame šventišką aplinką sau bei tiems, kurie nori“, – sako Jolita.

Jūs taip pat šventėms papuošėte savo namų aplinką? Nuotraukas siųskite į redakcijos elektroninį paštą grynas@grynas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)