Šiais metais kalėdiniame Kauno miestelyje yra 9 prekybos nameliai. Vienoje rotušėje dalyje puslankiu išdėstyti 5 daugiausiai maistu ir gėrimais prekiaujantys nameliai, kitoje pusėje 4 namukai, kuriuose parduodami įvairūs šventintinai atributai.

Praeityje namelių būdavo daugiau, tačiau žmonių perkamumas nėra toks didelis, kad visi būtų patenkinti. DELFI kalbinti prekeiviai teigia šiemet esantys patenkinti, darbo užtektinai, žmonės perka tikrai neblogai.

Žvakutes, puoštas eglaites bei kitus šventinius papuošimus parduodanti Rasa džiaugiasi šventine žmonių nuotaika bei pardavimų rezultatais.

„Visi gerai nusiteikę, malonu čia būti. Žmonės labai geri, linksmi, geranoriški, vieni kitiems linki gerų švenčių. Daugiausiai perka dovanoms, perka užsieniečiai, perka lietuviai grįžę iš užsienio. Daugiausiai žmonių ateina po darbo ir savaitgaliais. Dabar va ateina darželinukai su tomis ryškiomis liemenėmis.

Dieną čia tikrai vyksta veiksmas. Ir seneliai atvežami iš dienos centrų, ir jaunimo nemažai ateina. Dar nesu mačiusi, kad tiek žmonių ateitų prie eglės ir bučiuotųsi. Daug fotografuojasi.

Eglutė graži, nors man pernai buvo gražesnė. Pernai gal daugiau pirkėjų buvo, nors dar savaitė iki Kalėdų, dar laukiam, yra laiko“, - DELFI sakė prekiautoja Rasa.

Šventinių žvakučių kainos namelyje pagal dydį svyruoja nuo 1.5 euro iki 27 eurų. Pasak pardavėjos, daugiausiai perkama produkcija su Lietuvos atributika.

Karameliniais rankų darbo saldainiais prekiaujantis Pranciškus teigia, kad nemažai priklauso ir nuo oro. Jei oras geras, gerai ir perka. Vyras rotušėje prekiauja kiekvienais metais.

„Šiemet eglutė gražesnė, daugiau žmonių ateina, geriau ir prekyba sekasi. Perka ir vaikai, ir suaugę, daugiausia dovanom. Šiaip visi namukai atsidaro nuo 11 val., aš anksčiau atsidarau, nes daugiau vaikų rytais būna. Tikrai neturime kuo skųstis, nenuobodžiaujame“, - teigė Pranciškus.

Saldainių kainos pas vyrą – nuo 1 iki 3 eurų.

Prekiautojams už galimybę pardavinėti savo produkciją prie rotušės mokėti nereikia. Vyksta atranka ir leidimai suteikiami tam tikrus reikalavimus atitinkančioms įmonėms.

Belgiškais blyneliais, vafliais, karštomis varškės spurgomis prekiaujanti Živilė rotušės kalėdiniame miestelyje dirba nuo pat pirmųjų metų, kuomet pradėtas kurti kalėdinis miestelis.

„Pradžioje kepėme blynus, sekėsi tikrai neblogai, žiemos būdavo šaltos, gal dėl to ir žmonių mažiau buvo. O paskutiniuosius 5 metus sekasi tikrai puikiai. Žmonių daug ateina ir paprastomis dienomis, kiek daugiau vakarais ir savaitgaliais. Ryte būna daug ekskursijų, atvažiuoja iš visos Lietuvos vaikai, jie visada visko nori. Kaip tik čia visi ir prekiauja saldėsiais“ , - DELFI tikino Živilė

Moteris teigia, kad prekybos rezultatais yra patenkinta, aišku, visada norisi geriau. Živilė teigia, kad gaminių kainos nesikeičia palyginus su praėjusiais sezonais. Belgiški vafliai su vienu priedu čia kainuoja 3,5 euro, su dviem priedais – 4,5 euro

„Dirbame ant kiekio ir kokybės. Tikrai nesame gobšus“, - šypsojosi Živilė.

Prekiautoja teigė, kad į rotušę ateina ne vien tik šventiškai nusiteikusi publika.

„Visą dieną čia būname ir matome įvairių nuotaikų. Vieni atsipalaidavę, kiti gal labiau susiraukę. Gal ateina čia savo rūpesčius pamiršti. Bėdos slegia, mokesčiai brangsta, žiema, šildymas“ , - DELFI sakė Živilė.

Prekiautojos Alminos namelyje parduodami karšti gėrimai, karštas šokoladas, kibinai, vafliai. Moteris nusiteikusi pozityviai ir prekybos rezultatais nesiskundžia.

„Mes čia prekiaujame jau treti metai. Perka tikrai neblogai, žinoma, daugiausia žmonės renkasi į vakarą, nuo 18 val., po darbo ateina. Labiausiai perka karštą šokoladą ir karštą vyną, viskas kas šildo.

Moteris teigia, kad gėrimų kainos nuo pernai irgi nesikeičia. Karštas vynas kainuoja 2,5 euro, kavos ir arbatos po 1,5. karštas šokolado gėrimas 1,5 euro, šiltas pieno kokteilis – 2 eurai.

Kalėdiniame miestelyje taip pat yra įvairiausių pramogų ir atrakcijų vaikams, dvejuose namukuose vyksta edukaciniai užsiėmimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)