Šįkart kartu su kulinarinio tinklaraščio „Kūmutės virtuvės“ kūrėja Renata Šnioliene gaminome patiekalą, tiksiantį kalėdiniam stalui – mėsos kepsnį „Kankorėžis“.

„Tai – šventinis patiekalas, po Advento, kai visi jau apsipasninkavę. Tai bus lėto kepimo kepsnys, kurį įkišam į orkaitę ir įdarbinam buitinę techniką – jinai už mus viską padaro. Tereikia paruošti mėsą teisingai. Mėsą kepsime lėtuoju būdu – apie 6 valandas. Šeimininkėms tai nėra problema, nes per tą laiką jos gali susitvarkyti namus, ir dovanas susipakuoti“, – sako Renata.

Nors tai – karštas patiekalas, kai atšąla, jį galima pjaustyti plonomis riekelėmis ir valgyti kaip šaltą užkandį su raugintomis daržovėmis.

Mėsos kepsnys „Kankorėžis“

Reikės:

3 kg kiaulienos nugarinė (su oda)

3 valgomųjų šaukštų rupios druskos

10 skiltelių česnako

Pusės arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio

Pusės arbatinio šaukštelio džiovintų krapų viršūnėlių

Pusės arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos

Pusės arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Šiek tiek aliejaus palaistymui

Paruošimo būdas:

Pirmiausia reikia padaryti mėsos odoje įpjovas, pjaustyti įstrižai taip, kad susidarytų tinklelis. Į įpjovas įtrinti druską, prieskonius, susmaigstyti pjaustytą česnaką. Mėsą ištepti aliejumi ir įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 120oC. Taip ją kepti 3 valandas, vėliau temperatūrą šiek tiek padidinti.

Garnyrui rekomenduojami rauginti obuoliai, kopūstai ir morkos.

Dar daugiau patiekalų – kituose laidos „Kalėdų stalas“ įrašuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)