100, 200, o galbūt 500 litų susmulkintos, mūsų šalyje nebenaudojamos lito kupiūros gali tapti kiekvieno burbulo savininko kalėdine puošmena. Skirtingo dydžio rankų darbo kalėdiniame burbule rasite nuo 5 tūkst. iki 45 tūkst. litų. Auka už burbulą – nuo 10 eurų.

Visos projekto metu surinktos lėšos bus skirtos seminarams „Kai skauda“. Šia iniciatyva siekiama sergantiems onkologinėmis ligomis ir jų artimiesiems suteikti visą reikalingą informaciją apie kovos su fiziniu bei psichologiniu skausmu būdus.

Statistika negailestinga: skausmas, kuriam malšinti prireikia stiprių vaistų, kyla maždaug trečdaliui aktyviai gydomų pacientų bei daugiau nei dviem trečdaliams ligonių, kuriems onkologinė liga jau yra pažengusi.

Siekiant suvaldyti dažną onkologinių ligų palydovą – skausmą, seminarų „Kai skauda“ metu bendradarbiaujama su patyrusiais šalies psichologais ir terapeutais, su įvairiomis skausmo valdymo metodikomis supažindinama tiek teoriškai, tiek praktiškai.

Kol kas „Kai skauda“ seminarai organizuojami tik Vilniaus mieste, 3–4 kartus per metus. Projekto organizatoriai tikisi, kad šiemet namus atras dar daugiau kalėdinių, litais pripildytų burbulų, o surinktos aukos padės projektą išplėsti į kitus miestus – Šiaulius, Klaipėdą, Marijampolę.

Seminarai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)