Plungės seniūnas Gintaras Domarkas sako, kad elgę rinko visi aktyvesni vietos gyventojai ir juokauja, kad net ir nežinodami jos kainos, išsirinko pačią brangiausią.

„Miesto eglę rinko visi norintieji. Buvom paskelbę balsavimą, kuriame buvo pasiūlytos kelios eglės. Jų kainų žmonės nežinojo, bet vis tiek išsirinko brangiausią“, – nusijuokė seniūnas.

Anot G. Domarko, puošyba ir eglės pastatymas siekia arti 12 tūkstančių eurų, tai panaši suma, kokią išleido Palanga, Kretinga ir Gargždai. O Plungės eglutė tapo viena pirmųjų, kuri buvo įžiebta, tačiau S. Domarkas šypsosi, kad žemaičiai per daug nelinkę girtis, tad tai buvo šventė gyventojams ir miesto svečiams, o ne eglės pristatymas visai Lietuvai.

Visgi seniūnas neslepia nuomonės, kad išties įdomi ir originali eglė turėtų būti pastebėta, mat antros tokios tikrai dar nėra buvę.

Eglutės kūrimui naudota ne tik eglišakės, dalį žalumos kuria spindinčios girliandos ir iš jų pagamintos kaskados. Be to, kūrėjai sumanė kaip originaliai įpinti kompaktines plokšteles ir kitus šviesos atspindžiais žaidžiančius elementus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)