Pirmąjį patiekalą Kūčių stalui pasiūlė kulinarinių knygų autorė ir maisto blogerė Renata Ničajienė. Jos manymu, Kūčios ypatingos tuo, kad jų metu valgome tai, ko nevalgome visus metus. Renatos šeima Kūčioms saugoja išskirtinius receptus, kurių laukia visus metus.

Vienas iš šių receptų – perlinių kruopų kūčia. „Tai tradicinis lietuviškas patiekalas. Pagal pavadinimą galime spręsti, kad būtent kūčia ir buvo tas pagrindinis patiekalas, kuris atstovauja Kūčių vakarą“, – teigia ji.

Perlinių kruopų kūčia

Reikės:

1 stiklinės perlinių kruopų

0,5 stiklinės graikinių riešutų

0,5 stiklinės lazdynų riešutų

0,5 stiklinės aguonų

0,5 stiklinės džiovintų spanguolių

0,5 stiklinės džiovintų juodųjų serbentų

1 šaukšto medaus

1 šaukštelio cinamono

Paruošimo būdas:

Perlines kruopas reikia išvirti – tai bus galima padaryti greičiau, jei iš vakaro jas paliksite brinkti vandenyje. Riešutus reikia paskrudinti įkaitintoje keptuvėje, nuo lazdyno riešutų nuimti luobeles. Vėliau riešutus galima susmulkinti. Džiovintus vaisius ir uogas reikia užpilti karštu vandeniu, palikti jame minutei. Perpiltus per rėtį vaisius sumaišyti su smulkintais riešutais ir perlinėmis kruopomis. Į gautą masę įpilti aguonų pieno, įdėti medaus ir cinamono.

Dar daugiau patiekalų – kituose laidos „Kalėdų stalas“ įrašuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)