Gargždiškių eglė yra sukurta iš vietos gyventojų dovanotų sidabrinių eglių šakų. Miestelio seniūnas sako, kad tokios antros tikrai neturi nė vienas kitas Lietuvos miestas, o peikti išvydus nuotraukas internete tikrai paskubėta – eglės puošyba dar nebuvo užbaigta.

Visgi, socialiniame tinkle „Facebook“ ne vienas išvydęs, kaip atrodys įžiebta eglutė, pasisakė gana aštriai. „Jei ką, aš ne iš Gargždų“, – teigė vienas komentatorių, „Išjuokta“, – antrino kitas komentatorių, treti komentaruose dalijosi liūdesio ar ašarojančius veidukus ir prašė, kad geriau jau eglutės neįžiebtų.

Tiesa, gyvai kalbinti gargždiškiai turėjo kitokią nuomonę. Kone visi tikino, kad eglė atrodo gražiai ir peikti jos tikrai nėra dėl ko.

„Mes nepretenduojame į kažkokį Mis konkursą. Papuošėme eglutę, kaip artėjančių švenčių simbolį, man asmeniškai ji yra graži. O komentarų neigiamų visada buvo ir bus – kai buvo gyva eglutė, kažkam netiko, kad kreiva, – sako Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis.

Anot Gargždų seniūno, eglutės įžiebimo ceremonija vyks penktadienio vakarą, tuomet ir pasimatys jos grožis. Kokia viso to kaina?

„Savivaldybė nėra koks atskiras organas, lėšas eglutei skyrė savivaldybė. Už eglutės nuomą bus sumokėta 7800 eurų“, – paaiškino S. Bakšinskis.

Anot seniūno, eglės puošimo simbolika parinkta dėl to, kad šie metai buvo Lietuvos 100-mečio minėjimo metai ir norėjosi gražiai palydėti metus, nepamirštant savo šalies.

Eglės įžiebimo renginys vyks gruodžio 7 d. 18 val. Šventinės programos metu žiemos pasaką „Tamsos miestas“ pasakos vaikų kolektyvai. Skelbiama, kad miestelyje koncertuos Monika Šedžiuvienė ir Audrius Janonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)