Šiais metais Kretingos centre pastatyta dvylikos metrų aukščio eglė išpuošta šviečiančiais baltais nubėgančiais masyviais lietaus lašais ir sidabru žėrinčiomis girliandomis bei veidrodiniais burbulais.

Prie eglutės apsilankę žmonės negaili jai pagyrų ir sako, kad jų eglutė – rimta konkurentė Vilniaus ir Kauno eglėms. Prieš puošiant eglutę, kokia ji turėtų būtų, šventės organizatoriai klausė žmonių nuomonės ir buvo paskelbę balsavimą socialiniuose tinkluose.

Eglutė labai daug pagyrų sulaukia feisbuke. Šiame socialiniame tinkle plinta jos nuotraukos.

Penkiolika metų užsienyje gyvenanti mergina, atvykusi aplankyti artimuosius sako, kad lietuviai tikrai moka jaukiai puoštis, to Amerika neturi ir nors dar nė neatėjo Kalėdos ir Naujieji metai, Amerikoje jau ruošiamasi Valentino dienai.

„Jie labai skuba. Lietuvoje gražesnės šventės, Amerikoje viską papuošė dar prieš mėnesį ir viskas. Dabar jau ruošiasi Valentino dienai“, – šypsojosi egle gėrėdamasi jauna moteris.

Šalia šios Kretingos eglutės pastatyta milžiniška tūkstančiais lempučių spindinti dovanų dėžė, į kurią galima įeiti. Atėję prie eglutės žmonės juokavo, kad jei nežinai, ką padovanoti artimiesiems – galima „susipakuoti“ į šią dėžę ir nusiųsti dovanų save.

Kitoje eglės pusėje taip pat lemputėmis spindintis Kalėdų senelio krėslas, ant kurio prisėsti gali visi norintieji. Ši vieta taip pat jau tapo pamėgta fotografuotis.

Nuo gruodžio pirmosios paskelbtas švenčių laukimas neturėtų prailgti. Savivaldybė skelbia, kad visą mėnesį miestiečių ir miesto svečių laukia įvairūs renginiai. Vyks spektakliai, šokių vakarai, gerumu dalintis kviečia Kretingos evangelikų liuteronų bažnyčia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)