Vietos gyventojai ir miesto svečiai sako, kad nauja vieta eglutei – išties geras sprendimas, alėjoje šalia Kurhauso, ji atrodo kur kas jaukiau.

Dvylikos metrų aukščio žaliaskarę miestui puošusios kompanijos direktorius sako, kad karkasui sunaudota apie 1000 šakų, puošybai prireikė per dvidešimt tūkstančių lempučių.

„Eglutės puošybai prireikė arti penkiolikos tūkstančių lempučių, dar 7120 lempučių panaudota sukurti bangai“, – DELFI sakė UAB „Adam decolight“ direktorius Nerijus Chmieliauskas.

Šventinę nuotaiką kuria ir pati Grafų Tiškevičių alėja. Tą patvirtina ne vienas apžiūrėti eglutės atėjęs palangiškis ir miesto svečias. O ši vieta pasirinkta dėl to, kad į istorinį Kurhauzo pastatą persikėlė projektas „Spindinčios Kalėdos“, kur pramogų nestigs nei mažiesiems, nei senjorams.

Anot N. Chmieliausko, eglutė ir miesto puošyba kainavo apie 12 tūkstančių eurų. Konkursą laimėjusi kompanija ne tik sukūrė pačią eglutę, bet ir sujungė ją su jūros tematika. Miesto aikštė, kurią anksčiau puošdavo pagrindinė miesto eglutė, neliko tuščia – čia įkurdintas milžiniškas kalėdinis žaislas į kurį galima įeiti.

Šventiniu laikotarpiu nepamirštos ir kitos Palangos kurorto lankytinos vietos. Skelbiama, kad Gintaro muziejuje vyks edukaciniai užsiėmimai, kurių metu bus mokoma kurti nuostabius šventinius atvirukus bei gintarines dovanėles, palangiškius ir svečius kvies kurorte vyksiančios meno parodos, mieste vyks šokių vakarai, labdaros renginiai, susikaupti Advento laikotarpiu padės bei su senaisiais papročiais supažindins J. Šliūpo memorialinėje sodyboje vyksiantys adventiniai užsiėmimai. Mažieji nepamirštamų įspūdžių patirs Elfų mokyklėlėje, kuri tradiciškai įsikurs J. Basanavičiaus gatvėje.

DELFI primena, kad Koncertų salėje gruodžio 8 d. vyks vienas iš gražiausių kalėdinio laikotarpio Palangos renginių, pavadintas „Gintarinė snaigė“. Jo metu už tyliai daromus gerus darbus bus įteiktos „Gintarinės snaigės“ gerumu iš daugumos išsiskyrusiems palangiškiams – paprastiems žmonėms, kurie tyliai daro gerus darbus, dovanoja savo laiką ir širdį aplinkiniams.

Pasimėgavus kultūriniais renginiais, palangiškių ir kurorto svečių lauks kitokios, tačiau ne mažiau malonios atrakcijos. Kas gali būti smagiau, nei lengvai spaudžiant žiemos šaltukui pasivaikščioti šventiškai padabinta J. Basanavičiaus gatve, pasiklausyti jūros ošimo ant jūros tilto, vėliau – išgerti arbatos ar karšto šokolado vienoje iš daugelio kalėdinę nuotaiką spinduliuojančių kurorto kavinukių.

Sutemus būtina dar kartą grįžti prie miesto eglės, kuri savaitgaliais skleis išskirtinę nuotaiką – nustatytomis valandomis žaliaskarė „šoks“ kalėdinį šokį. O kad artėjančių švenčių laukimas būtų dar „gardesnis“, atėjusieji pasigėrėti Palangos egle galės čia pat paskanauti meduolių ar susišildyti puodeliu karšto gėrimo.

Kalėdinę nuotaiką spinduliuos visa Palanga – šventiškai padabintos kurorto gatvės bei viešosios erdvės, išpuošti jaukių kavinukių langai ir parduotuvių vitrinos, išskirtinai pasidabinę viešbučiai bei artėjančių Kalėdų nuotaiką spinduliuojantys gyvenamieji namai kviečia pasinerti į spindinčių Kalėdų laukimą Palangoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)