Skuodo eglė sukėlė daug juoko

Skuodo eglė bus įžiebta šį penktadienį 17 val., tačiau skuodiškiai savo eglutę išpeikė jai net nespėjus pasipuošti. Tiesa, mieste atsistojusi gyva eglė vienoje pusėje buvo gerokai nuplikusi – nieko keisto, kad skuodiškiai suskubo iš to pasijuokti ir nusistebėti: nejaugi nepavyko rasti geresnės eglės?

Vienam skuodiškiui pasidalinus eglės nuotrauka Skuodo gyventojų feisbuko grupėje, užvirė tikros patyčios. „Tuok egl pamats ni Kaledu seneliu nebetikiesi“, – tarmiškai pajuokavo vienas skuodiškis.

„Nedarykit gėdos Skuodui. Nuspirti tokią eglę, supjaustyt, ir į malkinę. Skuodas gi ne Las Vegasas, kad eglių aplink nebūtų. Koks dar šakų papildymas? Gaila, kad fūristas nematė, ką jam įkrovė – būtų išvertęs griovy“, – pajuokavo kitas grupės narys.

„Koks jums skirtumas, kokia ta egle? Svarbu, kad išvis ji stovi! Namuos pasistatykit kokios pageidaujat! Tai ką, kirskim pačią gražiausią ir geriausią? Ne, velniop! Tegu klesti miške!“, – pakomentavo nuotrauką dar viena skuodiškė.

Seniūnas ramina: bus šviesos, bus žaisliukų

Feisbuke po šia nuotrauka pasijuokti susirinko šimtai skuodiškių. Visgi, jau kitą dieną eglė buvo papildyta šakomis. Skuodo miesto seniūnas A. Šideikis stebisi, kodėl skuodiškiai suskubo išjuokti nebaigtą statyti eglutę – juk iš Vilniuje pastatyto metalinio karkaso niekas nesijuokė.

„Jokių kreivumų čia nėra. Pažiūrėkite – visos eglutės pradedamos formuoti nuo stiebo, kitur eglučių rengimas prasideda nuo lentelių kalimo. O čia patys skuodiškiai demoralizavo visuomenėje savo eglutę. Ar šitaip gražu? Skuode stovi gyva eglutė, kurią jau apipavidaliname, sutvarkome. Žinote, kartais viena šakelė būna ilgesnė, kita trumpesnė. Stengiamės kosmetiškai tą brokelį ištaisyti. Toks gyvenimas“, – sako A. Šideikis.

A. Šideikis mano, kad šis pasityčiojimas įvyko visiškai be reikalo, nes skuodiškiams priešaky viskas, ko reikia jaukiam švenčių laukimui – eglutės įžiebimas, šventinis koncertas, fejerverkai. Taip pat bus įvertinami gražiausiai miestą puošiantys žmonės, įmonės, organizacijos.

Apie tai, kaip atrodys papuošta eglutė, seniūnas nutyli. Anot jo, tai turi būti staigmena visiems. „Visų niuansų net ir pats nežinau. Tas momentas, kai visi skaičiuosime sekundes iki eglutės įsižiebimo, visiems bus staigmena. Bus šviesos, bus žaisliukų. Tai, kad dabar visi apsiskelbė, kam graži, kam nelabai – kosmetinis klausimas ir skonio reikalas“, – teigia jis.

Miesto puošimu šventiniu laikotarpiu Skuode rūpinasi UAB „Ampera“. Skuodo rajono savivaldybė šiemet savo eglutei skyrė virš 8 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)