Šiemet Širvintų Kalėdinė eglė pelnė labai daug pagyrų. Anot gyventojų, paprasta, tačiau šventine nuotaika alsuojanti Širvintų eglė verta vienos gražiausių Lietuvos eglių titulo.

Kaip informuoja Širvintų rajono savivaldybė, vienas sėkmės receptų – ankstyvas idėjos generavimas.

„Kalėdinės eglės ir miesto puošybos planavimo neatidedame paskutiniams mėnesiams, o po truputį gvildename ištisus metus. Pradedame galvoti vos nupuošę eglę, ir jau vasaros pabaigoje turime aiškią koncepciją. Pačią idėją ir kūrybinę užduotį suformuluojame patys – Savivaldybės vadovė merė Živilė Pinskuvienė, Administracijos direktorė Ingrida Baltušytė-Četrauskienė, merės patarėja Janina Pažusienė. O ją techniškai išpildyti patikėta UAB „Švenčių studija“, projekto konstrukcijų autorius – Dominykas Koncevičius. Šiemet norėjome sukurti ir paprastą, bet kartu ir ypatingą, subtilią, pasaką atspindinčią, apie namų šilumą ir jaukumą kalbančią eglutę, jaukų, meile artimam (vaikui, mamai, tėvui, seneliui, kaimynui...) alsuojantį miestą", – pasakoja savivaldybės viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Aušrinė Miliukaitė-Janovskienė.

Ji tęsia, kad prie žaliaskarės veikia kalėdinis paštas, kur laiškus gali rašyti ir vaikai, suaugusieji.

„Šalia eglės esanti centrinė miesto Igno Šeiniaus gatvė virto meilės alėja, kuria kviečiame pereiti visus miesto svečius, o perėjus ir atsisėdus ant suolelio, sugalvoti norą, kuris būtinai išsipildys. Širvintose veikia ir kalėdinis paštas. Jo dėžutė stovi šalia eglės, į ją visus mažuosius kviečiame mesti Kalėdų seneliui parašytus laiškus. Pažadame, kad atsakymo tikrai sulauks kiekvienas. Po Širvintas dviem maršrutais kursuoja kalėdinis traukinukas, kuriuo kviečiame pasivažinėti ir papuoštu miestu pasigrožėti visus – tiek mažus, tiek didelius. Visai šalia Savivaldybės pastato vaikų laukia šventiškai papuoštas „Vaikystės stotelės“ skveras. Visą gruodžio mėnesį vyks daugybė patrauklių renginių", – pasakoja savivaldybės atstovė.

Tiesa, pernai Širvintų eglė taip pat pelnė pagyrų: Lietuvos gyventojai ją vadino viena gražiausių Lietuvos eglių. Žaliaskarė buvo tapusi rimta konkurente ir gražiausios Kalėdų eglės titulą pelniusiai Vilniaus eglutei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (296)