Klaipėdos eglutės įžiebimą galite stebėti čia:

Į pagrindinę Teatro aikštę per 2 tonas sverianti eglė atkeliavo iš uostamiesčio gyventojų Raimondos ir Dariaus Kivilių kiemo, kur augo daugiau nei 40 metų. Dovana miestui tapusi žaliaskarė tapo pagrindiniu kalėdinio miestelio akcentu. Čia pat spalvinguose nameliuose įsikūrę prekeiviai siūlo paskanauti imbieru ir obuoliais kvepiančių skanėstų, spalvingų saldumynų ir karštos arbatos.

Paskelbti švenčių pradžią į Klaipėdą atvyko ir pats Kalėdų senelis, kurio taip laukia mažieji. Didžiulė minia miestiečių ir miesto svečių susirinko prie Dramos teatro balkonų, kur teatralizuota programa žmonės pakvietė kartu skaičiuoti minutes, iki girliandomis bus nušviesta Kalėdinė eglė.

Renginyje pasirodo mamos Giedrės ir dukters Saulės duetas, „Golden Age“ merginos, Violeta ir Vilius Tarasovai, kurie, beja, pasirodė neįprastu amplua – drauge su tėvais prie mikrofono stojo ir jų dukra. O jaudinantį Kalėdų kanoną atliko studijos “Junior City Jazz“ dainininkai.

Kalėdų eglutės įžiebimą palydėjo įspūdingi dangų nušvietę fejerverkai.

Atgims romantiška meilės istorija

„Stebuklingos Kalėdos Klaipėdoje“ renginiuose visą mėnesį laukia naujovės bei staigmenos. Renginių organizatoriai atskleidžia, kad nuo gruodžio 8 dienos iki pat Naujųjų, kiekvieną vakarą atgims romantiška ir trapi Taravos Anikės legenda.

Muzikos ir šviesos instaliacija „Legendos šviesa“ prikels iš užmaršties nemirtingą Simono Dacho Taravos Anikės legendą. Renginio organizatoriai sako, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai kas pusvalandį bus kviečiami stebėti kartotinius instaliacijos seansus ir paslaptingai prasitaria: gal būtent čia gims naujos, uostamiestį šimtmečiais garsinsiančios meilės legendos.
Klaipėdos eglė

Prie eglutės – gerumo akcijos

Klaipėdos savivaldybės atstovai praneša, kad šventinių renginių programoje yra ne viena labdaringa iniciatyva, atėjusi iš bendruomenės. Gruodžio 2-ąją į Teatro aikštę dubenėliui sriubos tradiciškai pakvies „Maltiečiai“. Labdaringiems „Maltiečių“ projektams lėšas rinks ir spalvinga tradicija tampantis Lietuvos verslo kolegijos organizuojamas bėgimas „Padovanok senjorams Kalėdas“, kuris senamiestyje vyks gruodžio 16-ąją.

Žuviene ir kareiviška koše miestiečius jau 17-ąjį kartą vaišins Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Karinės jūrų pajėgos – ši akcija vyks gruodžio 15-ąją.

Teatro aikštėje nemokamą eglučių šakų dalijimo akciją surengs ir miškininkai, Kalėdomis kvepiančių jų dovanų miestiečiai sulauks gruodžio 20-ąją.

Kalėdų sala buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje
Klaipėdos eglė

Dar viena kalėdinių renginių sala Klaipėdos senamiestyje, neabejojama, taps buvusios Švento Jono bažnyčios aikštė. Čia tikrąją Kalėdų istoriją pasakos menininkės Aidos Raimondos Pečeliūnienės miestui dovanota lėlių paroda, atkurianti Jeruzalės gyvenimą tuo laiku, kai pasaulį išvydo Išganytojas. Paroda-prakartėlė keisis pagal biblijinę chronologiją: Kalėdų naktį, kaip ir dera, čia „gims“ svarbiausias žmonijos kūdikėlis, o Trijų Karalių dieną jo pasveikinti „atvyks“ išminčiai.

Gruodžio 14 ir 15-osios vakarus šioje aikštėje užpildys klasikinės kalėdinių dainų ir giesmių melodijos. Čia muzikuos Klaipėdos mišrus choras „Cantare“, Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis „Adoremus“. Šilta arbata ir sausainiais miestiečius vaišins Klaipėdos evangelikų liuteronų bendruomenės nariai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)