Eglutė įžiebta

Šiauliai neatsilieka: kartu su kitais didžiaisiais Lietuvos miestais, skuba įžiebti Kalėdų eglę. Šiaulių miesto skvere susirinkę šventės dalyviai įžiebimo akimirką pasitiko plojimais ir šūksniais.

Vis dėlto, šiauliečių nuomonės dėl Kalėdų eglės nėra vienodos. Vieni teigia, kad jų miesto eglutė labai graži, kiti teigia, kad jai kažko trūksta.

Šiaulietė Kotryna su šeima atvykusi pažiūrėti šiųmetės miesto eglės sako, kad džiaugiasi eglute ir nieko keisti nenorėtų.

„Man labai graži, vaikučiams taip pat. Jauki, paprasta, nieko keisti nereikia“, – komentuoja Kotryna.
Kitas į eglutės įžiebimo šventę atvykęs šiaulietis Saulius taip pat džiaugiasi šiųmete miesto eglute: „Labai jauki, maloni akiai eglutė. Paprasta, bet tikrai graži.“

Kai kurie vertina kritiškai

Tiesa, kai kurie Šiaulių miesto gyventojai šiųmetę miesto eglę vertina kritiškai. Šiaulietis Jonas sako, kad jam Kalėdų eglė atrodo pernelyg paprasta, vyras tikėjosi kūrybiškesnio sprendimo.

„Pasižiūriu į pernai metų Vilniaus eglę – tokia įdomi, kūrybiška, o Šiauliai dažnai daro tradicines egles, galėtų kažką įspūdingesnio“, – mano Jonas.

Jam pritaria ir kitas Šiaulių miesto gyventojas Aloyzas. Anot jo, šiais laikais reikalingi technologiniai, įdomūs sprendimai, o tradicinės eglės – nuobodžios: „Nuobodi tradicinė eglė. Nieko naujo. Juk šiais laikais tiek visokių sprendimų galima technologinių padaryti, o čia taip kukliai.“

Kad ir kaip bebūtų, šiauliečiai džiaugiasi, kad miestas pasipuošė, pasiruošė Kalėdoms ir, anot gyventojų, mieste jau tvyro kalėdinė nuotaika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)