„Mielieji, Panevėžys atsinaujina: sparčiai asfaltuojamos miesto gatvės, atnaujinami šaligatviai ir dviračių takai, gatvių apšvietimas, įgyvendinami investiciniai projektai. Visi šie darbai vykdomi tam, kad čia žmonėms būtų patogu, jauku ir miela gyventi. Todėl ir šiai, vienai gražiausių metų šventei, pasirengėme atsakingai. Tai pagarba Jums - panevėžiečiams, vieni kitiems dovanojantiems gražią pakilią kalėdinę nuotaiką, visada besidžiaugiantiems gražiai papuoštu miestu ir įspūdinga Kalėdų eglute. Tegu visą šį šventinį laikotarpį Jus lydi atsinaujinimo nuotaikos ir atsinaujinimo dvasia“, – Kalėdų eglės įžiebimo šventėje panevėžiečius sveikino miesto mero pavaduotojas, laikinai einantis mero pareigas, Petras Luomanas.

Tiesa, šiais metais Panevėžys išsikėlė rimtą uždavinį: pranokti ne tik visos Lietuvos, bet ir Vilniaus Kalėdų eglutes. Likus porai savaičių iki eglutės įžiebimo Panevėžio miesto savivaldybės architektė Daiva Gasiūnienė kalbėjo, kad šį kartą, planuojant, kokia turėtų būti Aukštaitijos sostinės žaliaskarė, bus bandoma išnaudoti visą Laisvės aikštės erdvę ir sukurti Kalėdų atmosferą ne tik šalia eglės, bet ir visoje pagrindinėje miesto aikštėje. Žadėta, kad virš eglės turės spindėti dangus: ant eglutės įsižiebsiantys konfeti, anot miesto architektės, pasikartos ir Laisvės aikštėje, prie fontanų. O burbulų formos šviesų instaliacijos turėtų sukurti karnavalo įspūdį. Didelis dėmesys skiriamas visai erdvei, ne tik vienai eglutei.

„Idėja yra labai paprasta - šventė, šviesa, spalvos, juokas, džiaugsmas, karnavalas. Idėja, tokia, kokiai ir tinka būti per visą šventinį laiką. Eglutė, kaip žinia, yra šventės dominantė, tačiau šventinę nuotaiką norėtume pažerti daug plačiau. Tai ir Laisvės aikštė, tai ir istorinio miesto gatvelės, atskiri akcentai", - pabrėžė miesto architektė. Taip pat pažymėjo, kad šiemet Panevėžys nori turėti estetišką ir kultūringą Kalėdinį kūrinį“, – pabrėžė miesto architektė.

Ji tęsė, kad šiemet Panevėžys nori turėti estetišką ir kultūringą Kalėdinį kūrinį.

„Kiekvienas miestas kiekvienais metais stengiasi nustebinti, stengiasi suteikti žmonėms džiaugsmą, geresnių emocijų, pakviesti kuo daugiau išeiti į gatves, pamatyti daugiau renginių, be abejonės, pabendrauti gražioje šventinėje aplinkoje. Mes taip pat. Mūsų projektas sukurtas specialiai šiai temai, gražus kultūringas ir estetiškas autorinis įmonės „Švenčių studija" darbas. Drąsūs spalvų deriniai, dar nematyti. Specialios erdvinės lubos šalia eglutės, J. Miltinio teatro aikštėje, specialūs fontanai ir fejerverkų pliūpsniai, kompozicija „puokštė". Vientisas miesto puošybos stilius“, – dar prieš įžiebiant eglutę komentavo D. Gasiūnienė.

Iš tiesų, pažadai tesėti su kaupu: vos tik įžiebus eglutę, jos atspindžiais nušvito ne tik dangus, bet ir visa Laisvės aikštė.

Eglę išvydę panevėžiečiai dalinosi savo įspūdžiais. Anot jų, šiemet Panevėžio Kalėdų simbolis – išties įspūdingas.

„Labai graži eglė, nuostabi. Tokia jauki, labai kalėdinė“, – komentavo eglutės įžiebimo dalyvė Laura.
Šventėje taip pat dalyvavusi Kotryna sakė, kad miestas tikrai pranoko pats save. Anot jos, tai bene pati gražiausia eglė Panevėžyje. Mergina taip pat gyrė patį sumanymą, idėją papuošti visą aplinką: „Labai gražu, kad viskas išpuošta. Ir eglė man pati gražiausia, kokia buvo. Tiesiog puiku viskas.“

DELFI kalbintas Edgaras, besidžiaugiantis šių metų Panevėžio Kalėdų egle, prisiminė ir tą nevykusią eglutę, kuri Aukštaitijos sostinėje stovėjo prieš keletą metų.

„Kasmet prieš Kalėdas prisimenu tą eglutę, kuri buvo pastatyta kreiva ir negraži. Tai labai džiaugiuosi, kad kiekvienais metais Panevėžys vis gražėja ir gražėja, pasimokė iš savo klaidos“, – teigė panevėžietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)