Į sostinę šventinę nuotaiką atneš dvi eglutės

Sostinėje kalėdinį maratoną pradės net dvi suspindusios eglės. Viena jų bus įžiebta miesto Rotušės aikštėje gruodžio 1-ąją dieną, 17 valandą. Kita, pagrindinė Vilniaus eglė, sužibs tą pačią gruodžio 1-ąją, 19 valandą Katedros pašonėje.

Tiek Rotušės, tiek Katedros aikštėse, kartu su eglučių įžiebimu, atsidarys ir kalėdiniai miesteliai, kurie veiks iki pat kitų metų sausio 7 dienos. Taip pat darbą pradės ir sostinės Kalėdų traukinukas, kuris Vilniaus gatvėmis puškuos irgi iki sausio 7-osios.

Eglutės Rotušėje įžiebimo metu laukia smagus koncertas, kuriame vilniečius ir miesto svečius tradiciškai įvairiomis pasaulio kalbomis sveikins Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje dalyvaujantys ambasadų atstovai. Katedroje kalėdinės eglės įžiebimo šventes metu vyks koncertas, kuriame gerą nuotaiką dovanos gausus būrys žinomiausių šalies atlikėjų.

Kalėdinis traukinukas

Kaunas skelbs „tikrų Kalėdų pradžią”

Laikinosios sostinės Rotušės aikštėje gruodžio 1-ąją, šeštadienį, 18 valandą vartus atvers kalėdinis miestelis bei bus įžiebta kalėdinė eglutė. Miesto kalėdinis miestelis veiks iki kitų metų sausio 6-osios. Tikrą kalėdinę nuotaiką sukurs ir Kauno eglutės įžiebimo šventės metu pasirodę populiariausi atlikėjai.

Kauniečiams ir miesto svečiams koncertą dovanos Monique, Justinas Jarutis, Ieva Zasimauskaitė, „Biplan“, „Daddy was a Milkman“. Šis koncertas, anot Kauno miesto savivaldybės, įžiebs tūkstančius eglės šviesų bei visus suburs šventiniam laikotarpiui.

Kalėdinė Kauno eglė

Klaipėdos eglė sužibs skambant kalėdiniam kanonui

Teatro aikštėje, Klaipėdoje, miesto bendruomenę bei svečius savivaldybė kviečia gruodžio 1-ąją, šeštadienį, 17 valandą į teatralizuotą muzikinę programą, kuri bus rodoma iš Dramos teatro balkonų. Renginyje publikai gražiausias dainas dovanos populiariausi uostamiesčio atlikėjai.

Pasirodys mamos Giedrės ir dukters Saulės duetas, grupė „GOLDEN AGE“ bei Violeta ir Vilius Tarasovai, kurie šįkart į sceną lips drauge su savo dukra. Jaudinantį Kalėdų kanoną atliks studijos „Junior City Jazz“ dainininkai. Kalėdinį renginį vainikuos Kalėdų eglutės įžiebimas ir fejerverkai. Taip pat gruodžio 1-ąją nuo 12 valandos Klaipėdos Turgaus gatvėje ir Teatro aikštės prieigose vyks Kalėdinė mugė.

Kalėdinė Klaipėdos eglė

Šiauliuose eglę įžiebs meras ir Senelis Kalėda

Gruodžio 1-ąją, šeštadienį, nuo 15 valandos Šiaulių miesto skvere startuos įvairiausios pramogos, pavyzdžiui, šiauliečiai ir miesto svečiai bus kviečiami rašyti ir siųsti laiškus Kalėdų Seneliui, visiems nurodžiusiems savo adresą atgal bus atsiųsti sveikinimo atvirlaiškiai.

Taip pat Šiauliuose bus pradėtas ir antrus metus iš eilės vykstantis konkursas „Kalėdų Senio barzda“. Konkurso metu miestiečiai bus kviečiami puoštis netikėčiausiomis barzdomis ir fotografuotis specialiame rėme. Tuomet savo nuotraukos reiks ieškoti socialinio tinklo „Facebook” Šiaulių kultūros centro paskyroje. Daugiausiai like paspaudimų sulaukusios nuotraukos autorius bus apdovanotas atminimo prizais.

Meduolis

Nuo 17 valandos miesto skvere prasidės Šiaulių miesto eglės įžiebimo šventė. Senelis Kalėda drauge su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku įžiebs kalėdinę miesto eglę. Šventinę programą tęs kalėdinis miuziklas „Mergelė uogelė“, kuriame pasirodys Šiaulių kultūros centro kolektyvai.

Po miuziklo Šiaulių miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventę palydės šventinis Girmantės Vaitkutės ir Vaido Baumilos koncertas bei šviesų ant Šiaulių miesto savivaldybės pastato pasirodymas ir „Fejerverkų lietus“.

Taip pat nuo gruodžio 1-osios iki sausio 1-osios, išskyrus pirmadienius, Šiaulių miesto skvere prie savivaldybės gros nuotaikinga muzika, o kalėdiniuose prekybos nameliuose bus galima įsigyti kavos ar arbatos bei įvairiausių gardėsių.

Senelis Kalėda

Panevėžys žada nustebinti visą Lietuvą

Jau šį penktadienį, paskutiniąją lapkričio dieną, savo miesto eglę įžiebs Panevėžys. Aukštaitijos sostinė šiemet nusprendė pirmoji Lietuvoje įžiebti Kalėdų eglę ir į įžiebimo šventę kviečia 18 valandą Laisvės aikštėje.

Nuo 17.30 valandos aikštėje veiks kalėdinė mugė, nykštukų kūrybinės dirbtuvės, edukacinės programos. Panevėžiečiai bei miesto svečiai taip pat galės rašyti Kalėdų Seneliui laiškus, nes veiks kalėdinis paštas.

Eglės įžiebimo metu šventinę nuotaiką kurs muzikinės grupės „Original Copy” ir „Ritmas kitaip”. Pasirodys atlikėjai Laima Česlauskaitė ir Algirdas Bagdonavičius, choras „Geras”, vaikų dainavimo studija „Viltukai” ir atlikėjai Vaidas Džezulskis bei Salomėja Vaisiūnaitė.

Kalėdinė Panevėžio eglutė

Įžiebiant kalėdinę Panevėžio miesto eglę laukia ir Kalėdų Senelio staigmena iš 50 metrų aukščio. Beje, šiemet Aukštaitijos sostinė skyrė rekordiškai daug pinigų miesto Kalėdoms – net pusantro šimto tūkstančių eurų ir žada „nušluostyti nosį” ne tik Vilniui, tačiau ir visai Lietuvai.

Šalia Alytaus eglės – paslaptingas sparnuotasis kupolas

Dzūkijos sostinėje kalėdinė eglė sužibs taip pat gruodžio 1-ąją, šeštadienį. Kalėdų nuotaika perpintoje šventėje alytiškių ir miesto svečių laukiama Rotušės aikštėje nuo 16 valandos. Susirinkusiųjų pasitikti artėjančios žiemos bei švenčių lauks įvairios pramogos bei pasirodymai.

Greta Alytaus Kalėdų eglės scenoje gerą nuotaiką dovanos būrys jaunųjų alytiškių ir grupė „Original Copy“. Atšalusį orą ketina kaitinti ugnies ir šviesų šou, o kalėdinės eglutės įžiebimo šventę vainikuos fejerverkai.

Kalėdų eglė Alytuje miestiečius ir Dzūkijos sostinės svečius džiugins iki kitų metų sausio 6-osios. Nuo gruodžio 2 iki sausio 6 dienos kviečiama aplankyti sparnuotąjį kupolą, esantį prie kalėdinės miesto eglės.

Alytaus eglės įžiebimas

Gruodžio 23-ąją Alytus taip pat kviečia į Didžiąją kalėdinę miesto mugę, kuri vyks Alytaus sporto ir rekreacijos centre nuo 10 iki 16 valandos. Mugėje bus galima rasti iš visos Lietuvos atvykusių prekybininkų maisto ir gėrimų bei ieškoti dovanų artimiesiems ar šventinių dekoracijų namams.

Marijampolė įžiebdama eglę atsisveikins su titulu

Pirmąjį gruodžio šeštadienį Marijampolėje prasidės didžioji miesto kalėdinė mugė. Marijampoliečiai bei miesto svečiai yra kviečiami į kalėdiniu miesteliu virsiantį Marijampolės Kultūros centrą. Čia visus pasitiks beveik 100 prekybininkų iš visos Lietuvos, mugė veiks nuo 10 iki 16 valandos.

Kalėdinės Suvalkijos sostinės eglės įžiebimo šventė numatyta gruodžio 8-ąją, 17 valandą. Miesto savivaldybė visus kviečia į J. Basanavičiaus aikštę, kur, prieš įžiebiant eglę, Marijampolė atsisveikins su Lietuvos kultūros sostinės titulu. Taip pat eglutės įžiebimo šventės metu pasirodys ir 3D personažai, Kalėdų Senelis, o sužibus eglei į dangų šaus fejerverkai.

18 valandą prasidės ledo ritulio šou, kuriame ant ledo susitiks „Marijampolės Sudūva” ir „Pelkių velniai”. Beje, nemokama ledo arena marijampoliečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis visą žiemą.

Kalėdų eglutės papuošimas

Mažeikiai kviečia į susitikimą su nykštukais

Gruodžio 8-ąją kalėdinė miesto eglė sužibs ir Mažeikiuose. Įžiebimo šventė prasidės 18 valandą Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštėje. Čia mažeikiškius ir miesto svečius pasitiks koncertas, kuriame pasirodys grupė „Dar”.

Eglutė bus įžiebiama kartu su Kalėdų Seneliu, o sužibus miesto Kalėdų medžiui, dangų nuspalvins fejerverkai. Gruodžio 10–14 dienomis kalėdinės eglės apsuptyje nuo 10 iki 11 valandos Mažeikių savivaldybė kviečia į susitikimą su Kalėdų Seneliu ir nykštukais.

Šalia Jonavos eglės – ir Senelis ir Snieguolė

Jonava savo eglę įžiebs gruodžio 4-ąją dieną, 18 valandą Sąjūdžio aikštėje. Čia susirinkusiuosius pasitiks Kalėdų Senelis. Ne tik mažieji, tačiau ir suaugusieji galės rašyti kalėdinius laiškus, nes veiks Kalėdų Senelio paštas. Aplink Senelį sukiosis ir kiti kalėdiniai personažai – Snieguolė, Amsius, kiškis ir nykštukai.

„Šiltas” namas kvies jonaviškius ir miesto svečius dekoruoti meduolius bei pasimėgauti karšta arbata. Nuo 12 valandos Sąjūdžio aikštėje šurmuliuos kalėdinė mugė. Taip pat laukia ir muzikiniai pasirodymai – scenoje koncertuos Liepa Norkevičienė ir grupė „Dar”. Sužibus eglei danguje pasirodys fejerverkai.

Jonavos eglutė

Prieš įžiebiant eglę Utenoje – laimės maratonas

Utena savo kalėdinę eglutę įžiebs gruodžio 9-ąją, sekmadienį Utenos Kultūros centro aikštėje. Čia nuo 12 iki 19 valandos taip pat šurmuliuos ir kalėdinė mugė, kurios metu netrūks pramogų – pasirodys muzikinės grupės, bus skirtas ir teatro pasirodymas vaikams.

Laukia ir pasauliniu vadinamas kiškių, voverių ir kitų pasakų gyventojų bėgimo maratonas, kurio ilgis, anot Utenos savivaldybės, net 119 ilgų laimės metrų.

17 valandą prasidės eglės įžiebimo šventė, kurioje giesmėmis uteniškius ir miesto svečius sveikins Jonas Sakalauskas, savo pasirodymą surengs ir iliuzionistas Arvydas Stonys. Įžiebus Utenos kalėdinę eglę, ją pasirodymu palydės grupė „Pikaso” ir fejerverkai.

Utenos Kultūros centro kieme nuo 14 iki 19 valandos veiks kalėdinis paštas bei bus įrengtas keistų veidrodžių namelis.