Gruodžio 1-ąją prasidėję renginiai tęsis iki pat Trijų karalių ir įvairiausiais rakursais kvies drauge laukti gražiausių metų švenčių. Daugiau nei mėnesį miestiečiai lankysis Kalėdų eglių įžiebimo šventėse, įvairiausiuose koncertuose, susitikimuose, ekskursijose, parodose ir dalysis gerumu bei gera nuotaika su visais aplinkiniais.

Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Spaudos konferencijoje dalyvavo netikėtas svečias, pats vyriausiasis Senelis Kalėda ir kvietė visus šiauliečius įsilieti į gražiausių ir jaukiausių metų švenčių vyksmą. „Svarbiausia, kad mūsų labai nuostabi nuotaika, o nuotaika nuostabi todėl, kad kai Kalėdos artėja, žmonių šypsenos didėja, o kai žmonės šypsosi, džiaugiasi ir aplinkiniai...“ – sakė Senelis Kalėda.

Pristatydama gražiausią šventinį laikotarpį, Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Asta Lesauskienė akcentavo bendruomeniškumą. „Turbūt sutiksite, kad Kalėdos – šeimos šventė. Tačiau mes įsitikinę, kad tai ir miesto bendruomenės, kaip vienos didelės šeimos, šventė. Būtent dėl tos priežasties visą kalėdinių ir naujamečių renginių ciklą pavadinome „Mūsų Kalėdos“. Dar Motina Teresė, atsiimdama Nobelio Taikos premiją, kalbėjo apie taikos pasaulyje puoselėjimą ir meilę savo šeimai. Jei mums pavyktų šventiniu laikotarpiu prisiminti vieniems kitus ir pabūti kartu, sukurti tokią šilumą, gal iš tiesų pasaulis pasikeistų“, – kalbėjo A. Leskauskienė.

Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė ragino šiauliečius ir miesto svečius aktyviai dalyvauti ne tik miesto Eglės įžiebimo šventėje, bet ir kituose renginiuose. „Kviečiame būti drauge, aktyviai dalyvauti renginiuose, džiaugtis dideliais ir mažais stebuklais, kartu kurti ir puoselėti mūsų miesto tradicijas, auginti ir tvirtinti bendruomenės santykius“, – sakė Deimantė Bačiulė.

Gruodžio 1-ąją, šeštadienį, nuo 15 val. skvere startuos įvairiausios snieguotos pramogos. „Kalėdų pašte kviesime rašyti ir išsiųsti laišką Kalėdų Seneliui, o jis visiems vaikams ir suaugusiesiems, nurodžiusiems namų adresą, atsiųs sveikinimo atvirlaiškį. Šventinę nuotaiką kurs Mešiukukas Rudnosiukas ir kiti personažai, 15 ir 16 val. bus galima pasigrožėti išskirtiniu mados teatro su „gyvaisiais paveikslais“ priešakyje pasirodymu. Norintys užsiimti kūryba, galės piešti sveikinimo atviruką arba pinti draugystės juostas“, – pasakoja Edita Smindriūnaitė, Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Antrus metus iš eilės vyks konkursas „Kalėdų Senio barzda“. Jo metu miestiečiai bus kviečiami puoštis netikėčiausiomis barzdomis ir fotografuotis specialiame rėme. Tuomet savo nuotraukos ieškoti socialinio tinklo Facebook Šiaulių kultūros centro paskyroje. Daugiausiai like paspaudimų sulaukusios nuotraukos autorius bus apdovanotas atminimo prizais.

Nuo 17 val. skvere įsivyraus tikra Kalėdų dvasia, o ją sustiprins mylimiausias ir pats tikriausias Senelis Kalėda, žadantis ne trumpai pasirodyti, o būti ir bendrauti su mažaisiais šiauliečiais viso renginio metu. Būtent Senelis Kalėda drauge su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir įžiebs gražiąją miesto eglę, kuri šiais metais bus turtingai prisodrinta gražiausių kalėdinių žaisliukų ir nakties metu žibės kaip žvaigždėtas dangus. Organizatoriai viliasi, kad didžiulį įspūdį paliks ir Kalėdų eglę juosianti šviečianti dekoracija su architektūriniais Šiaulių miesto elementais. „Pirmą kartą Šiaulių kultūros centro kolektyvas ėmėsi iniciatyvos pasirūpinti pagrindine kalėdine miesto egle ir jos puošyba. Per dvejus mano darbo metus pirmų kartų buvo ne vienas, tai, žinoma, suteikia stimulą judėti pirmyn, kurti bendruomenei. Džiaugiuosi, kad miesto savivaldybė rodo pasitikėjimą Šiaulių kultūros centru“, – kalbėjo D. Bačiulė.

Šventinę programą tęs kalėdinis miuziklas „Mergelė uogelė“, kuriame pasirodys Šiaulių kultūros centro kolektyvai: choreografijos studijos „Aušrelė“ (meno vad. M. Kosaitis ir meno vad. asist. V. Adomėnaitė-Butnorienė) šokėjai ir jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ (meno vad. M. Žalalis) nariai. Iškart po įspūdingo miuziklo miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventę palydės šventinis Girmantės Vaitkutės ir Vaido Baumilos koncertas bei smagus šviesų ant Šiaulių miesto savivaldybės pastato pasirodymas ir „Fejerverkų lietus“.

Taip pat šventiniu laikotarpiu (nuo gruodžio 1 d. iki sausio 1 d., išskyrus pirmadienius) skvere prie savivaldybės gros nuotaikinga muzika, o kalėdiniuose prekybos nameliuose bus galima įsigyti garuojančios kavos ir arbatos bei įvairiausių gardėsių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)