Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė pasakojo, kad šventinį reginį ukmergiškiams ruošia žymus Lietuvos šviesos menininkas Arvydas Buinauskas. Tai jo sukurtą Lietuvos 100-mečiui skirtą reginį ukmergiškiai ir miesto svečiai ant mūsų piliakalnio stebėjo šią vasarą.

O dabar derinamas jau naujas projektas.

Artėjant Kalėdoms, nuo gruodžio 15-osios, žadama kasdien visą mėnesį apšviesti vieną piliakalnio šlaitą. Įspūdingai piliakalnis atrodys vakarais ir net naktį.

L. Gerulskienė pasakojo, kad iš pradžių buvo svarstyta piliakalnio papėdėje puošti ir eglę – antrą mieste. Vis dėlto vėliau nuspręsta – tegul Ukmergėje būna dvi kalėdinės erdvės. Viena, su tradiciškai įžiebta kalėdine eglute, – centrinėje miesto aikštėje, kita – šiuolaikiška – prie piliakalnio.

Ukmergėje planuojama tęsti ekologišką kalėdinę idėją – kaip ir pernai bus puošiama miesto centre, prie kultūros centro, natūraliai auganti žaliaskarė. Nutarta, kad turint tokią puošmeną tikrai neverta kasmet statyti nukirstą medį.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad taip pat bus papuošta ir šalia Švč. Trejybės bažnyčios esanti eglė, pakabinti kiti kalėdiniai papuošimai. Tuo kasmet rūpinasi seniūnija.

Tradicinė eglutės įžiebimo šventė, Kalėdų senelio pasveikinimas, šventinis koncertas vaikams numatytas įprastoje vietoje – prie Ukmergės kultūros centro gruodžio 15 d. 16 val. Šią šventę organizuos kultūros centro darbuotojai.

Iš karto po to visi norintieji galės keliauti prie piliakalnio pasigrožėti netradiciškai šviesomis papuoštu kalnu.