Šventinėmis dienomis darbo netrūko. Į gatves išriedėti teko net papildomai greitosios pagalbos brigadai. Tiesa, pagrindinė negalavimų priežastis – persivalgymas.

„Širdies priepuolių buvo, kadangi visi valgė per daug“, – pasakojo greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Zdislavas Skvarciany.

Vien sostinės respublikinės ligoninės skubiosios pagalbos skyrius per keturias šventines dienas priėmė beveik tūkstantį negaluojančių. Greitosios skubėjo ir dėl traumų, ir dėl virškinimo sistemos sutrikimų, taip pat dėl lėtinių ligų paūmėjimo.

Pasak medikų, dalis kvietusių greitąją pagalbą buvo padauginę alkoholio.

Gastroenterologas Darius Kriukas TV3 reportaže pasakojo, kad dėl didelis kiekis alkoholio išprovokuoja stiprius skausmus, kurie sąlygoja kasos uždegimo paūmėjimą, kepenų pažeidimą.

Lietuviai nekantriai laukia naujų leisdami fejerverkus

Tačiau buvo ir sužalojimų dėl fejerverkų. Nors iki Naujųjų metų nakties buvo likę dar nemažai laiko, tačiau tautiečiai juos jau leido, o tokie pasismaginimai su fejerverkais mažiausiai trims žmonėmis baigėsi rimtomis traumomis. Pavyzdžiui, į Širvintų į ligoninę atvežtam nelaimėliui teko amputuoti net tris dešiniosios rankos pirštus.

Antrosios Kalėdų dienos naktį petarda rankoje sprogo ir Kaune. Jaunuolis nedidelį sprogmenį norėjo išmesti pro automobilio langą, tačiau nespėjo. Jis taip pat greičiausiai neteks pirštų.

„Nebūdavo tokių sužalojimų, kokie atsirado šiemet. Žmonės per socialinius tinklus susiekia su neaiškiais pardavėjais, įsigyja neaiškių sprogmenų, kurie lemia praradimus – pirštus, plaštakos dalis ir žmogus lieka nedarbingu visam likusiam gyvenimui“, – žurnalistams pasakojo klinikos vadovas Rytis Rimdeika.

Ugniagesiai pataria, kur geriau laidyti fejerverkus

Ilgąjį keturių dienų savaitgalį kaukė ir ugniagesių automobilių sirenos. Teko gesinti net 135 gaisrus, per kuriuos 3 žmonės žuvo, 6 patyrė sunkius sužalojimus. Taip pat atlikta ir 200 gelbėjimo darbų.

Ugniagesiai praneša, kad vis daugiau gaisrų kyla gyvanmosiose patalpose ir artėjant Naujųjų metų šventei pataria pasirūpinti namų saugumu. Anot jų, fejerverkus laidyti derėtų atviroje vietoje, kuo toliau nuo daugiabučių ar privačių namų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)