Nors specialistai primygtinai rekomenduoja švęsti saikingai ir nepersivalgyti bei nepadauginti alkoholio, kartais ištinka ir kitoks scenarijus. Portalas businessinsider.com pateikia organizmo atgaivinimo dienos planą.

7.30 val. Kelkite ir išgerkite dvi stiklines vandens.

Čia – ne aukštoji matematika, akivaizdu, kad po vakarėlio kitą dieną reikia gerti daugiau vandens. Tad kodėl neišgėrus papildomai dar vienos stiklinės?

Stalo vanduo

8 val. Išgerkite imbierinės arbatos su medumi.

Rytinę kavą pakeiskite imbiero arbata su šaukšteliu medaus. Kofeinas – diuretikas, jei pašalinsite iš organizmo dar daugiau skysčių, galvos skausmas sustiprės. Kava, kaip ir alkoholis, susiaurina kraujagysles, todėl didėja kraujospūdis ir stiprėja galvos skausmas.

Imbieras ramina sudirgusį skrandį, o meduje esanti fruktozė paspartins medžiagų apykaitą ir greičiau pašalins iš organizmo alkoholį.

Imbierų vanduo

8:30 val. Pusryčiai – omletas su grybais (be sūrio) arba virti kiaušiniai ir kepti pievagrybiai ant skrebučio.

Dietologų teigimu, kiaušiniai, skrebučiai suteikia energijos, taigi ir savijauta pagerės. Kiaušiniuose daug cisteino, kuris skaido pagirias sukeliantį toksiną acetaldehidą, susidarantį, kai kepenys suskaido etanolį. Grybuose daug seleno, kuris turi antioksidacinių ypatybių.

Pagiringą rytą jokiu būdu nevalgykite pieno produktų, nes jie ir šiaip sunkiai virškinami.

Per pusryčius išgerkite stiklinę pomidorų sulčių. Gliukozė pomidorų sultyse normalizuos cukraus lygį kraujyje, taigi praeis silpnumas, pagerės nuotaika.

10 val. Dar dvi stiklinės vandens ir bananas.

Bananai nedirgina skrandžio, jie stabilizuoja cukraus lygį kraujyje. Ryškių spalvų maisto produktuose yra eelektrolitų, ypač kalio, taip pat – B grupės vitaminų ir nuotaiką gerinančių angliavandenių, kurie padeda įveikti slogią nuotaiką po vakarykščio alkoholio vartojimo.

12 val. Pietūs – sušiai ir miso sriuba.

Riebūs, sunkūs, daug angliavandenių turintys valgiai iš pradžių suteikia energijos, bet paskui jos staigiai sumažės. Todėl pietums valgykite ne picos, ne makaronų, o sušių ir miso sriubos.

Atrodytų, daugelis pagirioms vengia žuvies, bet riebioje žuvyje yra omega trys riebalų rūgščių, o sugeriamųjų ypatybių turintys ryžiai – pats tas, ko jums reikia.

Per pietus išgerkite kokosų vandens, jis padės atkurti natrio balansą.

14.30 val. Išgerkite žaliąjį kokteilį.

Pasisotinote, dabar galima suvartoti didelę dozę vitaminų. Žaliasis kokteilis padės patenkinti cukraus poreikį, tai puiki šokolado alternatyva.

Dietologų teigimu, cukrus pablogintų savijautą, jo geriau vengti, o vietoje saldumynų valgyti vaisių, gerti natūralių vaisių sulčių ir žaliųjų kokteilių.

Į žaliąjį kokteilį įmaišykite lapinių kopūstų, špinatų, burokėlių lapelių – jie suteiks energijos. Saldumo kokteiliui suteiks bananas ir truputis medaus.

16 val. Išgerkite dvi stiklines vandens ir suvalgykite riekelę tamsios skrudintos duonos (su ar be avokado).

Ant skrebučio galite užsitepti avokado. Avokaduose, kaip ir sušiuose, yra gerųjų riebalų, kurie teikia energijos.

19 val. Vakarienės metas. Jūs nusipelnėte mėsainio, saldžiųjų bulvių traškučių ir dar dviejų stiklinių vandens.

Mėsainis dabar nepakenks – liesi baltymai suteiks sotumo, subalansuos cukraus kiekį kraujyje, be to, raudona mėsa turi daug geležies. Tiesa, mėsainį geriau valgyti be sūrio – pieno produktų vis dar patartina vengti.

Saldžiosiose bulvėse yra lėtai įsisavinamų angliavandenių, kurie skaidomi palengva, todėl kraujyje staigiai nepadidėja cukraus lygis. Vitaminas B ir ląsteliena suteiks sotumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)