Studentai ruošiasi kasmet

Kaip teigiama spaudos KTK rašoma, studentai kiekvienais metais atsakingai ruošiasi didžiosioms metų šventėms, siūlo idėjas ir puošia eglę, tačiau šiemet sugalvota įgyvendinti netradicinius sprendimus, todėl buvo sulaukta didesnio susidomėjimo. Natūralu, kad ir rezultatas gavosi išties džiuginantis – išskirtinė konstrukcija ir tūkstančiais kompaktinių diskų padengta, daugiau kaip penkių metrų aukščio eglė prie centrinio įėjimo į kolegiją.
KTU eglutė

„Kasmet kartu su kolegomis ir studentų atstovybe susėdame ir sprendžiame, kaip ruošimės šventėms. Šiemet buvo pasiūlyta idėja padaryti eglutę iš panaudotų kompaktinių diskų, kaip antrinės žaliavos. Esame techninė kolegija, galvojanti apie aplinkai draugiškus inžinerinius sprendimus, todėl ši studentų idėja mums iškart patiko.

Žinoma, tokį projektą įgyventi vien patiems yra sudėtinga, todėl kreipėmės pagalbos į mūsų partnerius. UAB „ACME Europe“ sutiko prisijungti prie mūsų projekto ir padovanoti daugiau nei 3500 kompaktinių diskų, kurie yra pagrindinis mūsų Kalėdų eglės konstrukcinis akcentas. Taip pat prie pasirengimo šventėms techninių sprendimų prisidėjo ir – UAB „Elgrandas“, kurie pasirūpino Kauno technikos kolegijos pastato ir pačios eglės apšvietimu.

KTU eglutė

Labai džiugu, kad studentų entuziazmą ir idėjas noriai parėmė verslas, kuris supranta, jog motyvuoja ir skatina jaunimo kūrybiškumą. Tai sektinas pavyzdys, o šio bendradarbiavimo rezultatai džiugins ne tik kolegijos studentus ar Žaliakalnio bendruomenę, bet ir miestiečius, kurių nemažai kiekvieną dieną vyksta pro kolegiją“, - sako KTK direktorius N. Varnas, kviesdamas pasigrožėti egle.

Darbai užtruko daugiau nei savaitę

KTK studentų atstovybės prezidento Eimanto Kuznecovo teigimu, prie eglės kūrimo ir įrengimo darbų studentai dirbo labai noriai, tačiau idėją realizuoti tiksliai laiku trukdė prasti orai.

„Iš kompaktinių diskų įrengtos eglės idėja buvo sutikta labai džiugiai. Ją sugalvojome, atkreipę dėmesį į kai kuriuos praėjusių metų Jonavos miesto eglutės akcentus. Žinoma, esame technikos kolegija, todėl šią idėją dar labiau išgryninome, nusprendėme pilnai padengti konstrukciją bei ją apšviesti. Darbus atliko kolegijos studentai.

KTU eglutė

Smagu, kad galime praktiškai realizuoti tai, ką sugalvojome. O ir komanda paaugo nuo praeitų metų dvigubai – šiemet jau virš 30 studentų daugiau nei savaitę pasikeisdami kasdien montavo ir puošė eglę“, - pasakoja KTK SA prezidentas.

Pasak E. Kuznecovo, šie darbai reikalavo daug kruopštumo ir susikaupimo.

„Eglutės puošimo darbus galima suskirstyti į dvi dalis. Pirmoji buvo paruošti pačių studentų suvirintą karkasą – ant jo uždėti tinklą, prie kurio bus tvirtinami kompaktiniai diskai. Kita dalis – pačių diskų tvirtinimas. Juos klijavome karštais klijais ir rišome žvejybiniu valu.

Į vieną detalę sudėjome po 50 vienetų diskų. Vėliau tokius, jau parengtus, blokus tvirtinome ant penkių metrų aukščio suvirinto eglės karkaso. Žinoma, viską turėjome padaryti kokybiškai, nes eglė stovės ne vieną savaitę žiemos sąlygomis.

KTU eglutė

Paskutinis akcentas – eglės apšvietimas, kurį sudaro 4 prožektoriai, apšviečiantys eglę, bei 8 prožektoriai nukreipti į istorinį kolegijos pastatą. Vaizdas išėjo tikrai labai gražus ir šventiškas. Smagu, kad mūsų nesustabdė prasti orai, ačiū visiems prisidėjusiems ir palaikiusiems“, – dėkoja ir su šventėmis sveikina KTK SA prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)