Internete paplitusioje nuotraukoje galima pamatyti pasodintas tris nedideles eglutes. Visai šalia jų – didelis stulpas, apkaišiotas eglių šakomis. Visą šią kompoziciją, aptvertą tvora, gobia mėlynų lempučių skraistė.

Vieni eglutę gyrė

Tarp komentatorių atsirado tokių, kurie džiaugėsi šventiškai pasipuošusiu miesteliu.

„Džiugu, kad tokią gražią šventišką eglutę turite“, – gyrė Deividas.

„Įvertinu pastangas tų žmonių, kurie pagal galimybes bandė sukurti kalėdinę nuotaiką. Man tai visai graži eglutė, gana originali, skiriasi nuo tradicinės. Juk ir eglutės gali būti visokios...“ – teisino Vida.

„Gudrūs visi komentuoti ir malti liežuviais, o kai reikia parodyti iniciatyvą – visi tyli. Geriau tada papuošti ąžuolą“, – besiskundžiančiais piktinosi Jolita.

Kiti – peikė

Tačiau miestelio iniciatyva patiko ne visiems. Kai kurie feisbuko vartotojai ironizavo ir rašė, kad eglė jiems negraži. Vienas tokių – Vytautas: „Oho. Baisiau už šią eglutę nesu nieko matęs...“

Žeimelio eglė

„ČIA VISKAS? Daugiau nieko nebus daroma? Jūsų valdžia turbūt juokus mėgsta? Gal tada tos „eglės“ iš viso nereikėjo, būtų užtekę ir girliandų... Pasityčiojimas kažkoks...“ – tulžį liejo Genofija.

„Bet ar nepaprasčiau būtų pasodinti žaliaskarę, sidabrinę eglę centre, kuri būtų skirta Kalėdoms ir Naujiems metams. Ir egles išsaugotumėme miške, ir natūralumą išsaugotumėme. Bet įtariu, kaip visada, leidimo niekas neduotų sodinti mums, patiems žeimeliečiams“, – skundėsi Erikas.

Socialinio tinklo vartotojai taip pat pastebėjo panašumų tarp šiųmetės Vilniaus eglės ir Žeimelyje stovinčios – esą lempučių skraistė, gaubianti ne tik pačią eglę, bet ir jos aplinką, yra nukopijuota.

Sako, kad miestelėnai džiaugiasi

Tačiau Žeimelio seniūnė Vitalija Dobrovolskienė sako, kad jų miestelio eglė buvo pastatyta dar anksčiau už sostinės.

Ji siūlo apsilankyti prie eglutės vakare – tada ji esą atrodo kur kas gražiau.

Žeimelio eglė naktį

„Mūsų idėja buvo tokia, kad viduje yra eglė, mes žaisliukų nekabinome. Mūsų mintis buvo iš lempučių padaryti puošmeną, kuri žibėtų visą parą. Mes taip ir padarėm. Tos eglės, kurios yra miestuose, yra apkamšytos šakomis – kaip dirbtinės. Jos būna didžiulės, bet ir dirbtinės, nes suformuotos iš šakų. O mes pastatėme tris eglutes ir iš lempučių padarėme, kad eglė šviestų“, – sako seniūnė.

Anot V. Dobrovolskienės, girliandos yra maždaug 5,6 metro ilgio, todėl ir pati kompozicija bus panašaus aukščio.

Seniūnė sako, kad miestelėnai džiaugiasi papuoštu Kalėdų medžiu. „Negirdėjau, kad nors vienas būtų pasakęs, kad ji negraži ar negera. Buvo renginys muziejuje, buvo atvažiavę svečiai iš Latvijos, jie fotografavosi, sakė, kad eglutė originali“, – džiaugiasi pašnekovė.

Anot jos, miestelis kasmet stipriai ruošiasi Kalėdoms: „Puošiam ir visada organizuojame renginį, ateina vaikučiai iš darželio, mokyklos, tai Kalėdų bobutės, tai Kalėdų seneliai. Grojam, šokam, saldainiukus dalinam“, – sako V. Dobrovolskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (299)