Privilioja netradiciniais būdais

Egidija sako, kad nameliui išskirtinumo ir žavesio suteikia natūralus iš kaimo atgabentas šienas, kuris vyresniems žmonėms sukelia nostalgiją.

„Viena moteris, užėjusi išgerti karšto vyno, ant šios kupetos prasėdėjo gerą valandą. Šnekučiavomės apie šventes, dovanas. Moteris sakė, kad šienas jai primena vaikystę kaime“, – pasakojo mergina.

Kitiems praeiviams, anot Egidijos, namelis primena kalėdinę prakartėlę, mat išjungus šviesas jos prekyvietė nušvinta daugybe mažų švieselių.

„Užėjęs žmonės kalba, kad čia kaip prakartėlė tik trūksta kūdikėlio ir avių“, – juokiasi mergina.

Už nuomą nemoka

Nuo eglutės įžiebimo dirbanti mergina sako, kad pati Kauno rajono savivaldybė pasikvietė įmonės „Naminiai gardėsiai“ prekiautojus.

„Nežinau, ar čia vieša paslaptis, bet už nuomą mums mokėti nereikia“, – teigia Egidija. Tuo tarpu Kauno miesto centre prekybininkai už namelio nuomą šventiniu laikotarpiu privalo pakloti net 2000 Eur.

Pasak merginos, toks sandėris yra naudingas ir prekybininkams, ir pačiam Kauno rajonui.

„Prekiaujame, pritraukiame žmonių, todėl mums finansiškai labai apsimoka, o ir Raudondvaris per šventes pilnas kauniečių ir svečių iš kitų miestų“, – sako Egidija.

Prekyba nesiskundžia

Pasak Egidijos, klientų čia tikrai netrūksta. Vien tik šnekučiuojantis su pardavėja namelyje apsilankė keliasdešimt žmonių.

Kalėdiniame namelyje galima išgerti karštos kakavos, įsigyti įvairių skanėstų: sausainių, saldainių ir, žinoma, tradicinių kūčiukų, be kurių neįsivaizduojamas nei vienas kalėdinis stalas.

Anot Egidijos, jau dabar prasidėjo tikras kūčiukų pirkimo bumas.

„Dabar toks metas, kai žmonės kūčiukus perka ir siunčia savo artimiesiems ar draugams į Vokietiją, Angliją ar kitas šalis“, – sako mergina.

Įvairios naminės užtepėlės ir padažai kainuoja apie 2 eurus. Maišelis kučiūkų – 3 eurai, sausainiai ir kiti skanėstai nuo 6 iki 2 eurų, o gardi ir karšta kakava kainuoja vos 1 eurą.

Planuojama, kad Raudondvario mugė veiks iki Trijų Karalių, todėl visi, dar neapsilankę šiame Kalėdų dvasia pulsuojančiame miestelyje, šiltai kviečiami užsukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)