Žiemos švenčių laukimą pradedanti Marijampolė šeštadienį pakvies stebėti ugnies, ledo ir šviesų šou „Stichijų paslaptys“, šventinį fejerverką, kalėdinį koncertą, mieste taip pat vyks mugė.

Kaip BNS sakė Marijampolės savivaldybės atstovė Aurelija Baniulaitienė, Lietuvos kultūros sostinės vardą iš Klaipėdos perimanti Marijampolė kalėdiniams renginiams skiria daugiau dėmesio nei paprastai.

Eglutės įžiebimas dar nėra tiesiogiai dedikuotas kultūros sostinei, kultūros sostinės atidarymo renginys suplanuotas sausio 20 dieną. Dabar yra toks perėjimas, bet ir Kalėdos iš tikrųjų jau yra kitokios, daugiau investuota ir idėjų, ir lėšų. Miestas bus papuoštas gerokai gražiau ir gausiau, randasi nauji elementai. Tai susiję ir su kultūros sostine, vyksta perėjimas, virsmas, nes sausio pradžios mes – jau kultūros sostinė“, – pasakojo A. Baniulaitienė.

Anot jos, turistų susidomėjimas Marijampole pastaruoju metu yra išaugęs, tikimasi, kad dėl kultūros sostinės titulo atvykstančiųjų dar padaugės.

Praėjusį savaitgalį kultūros sostinės titulą Marijampolei simboliškai perleido šių metų Lietuvos kultūros sostinė Klaipėda.

Lietuvos kultūros sostinės idėja gimė rengiantis Vilniui tapti Europos kultūros sostine. Nuo 2008 metų vienas Lietuvos miestų tampa kultūros sostine, kurioje skatinamas Lietuvos miestų ir miestelių gyventojų kultūrinis aktyvumas, plėtojama regiono kultūra ir menas, rengiami šalies svarbos kultūros renginiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)