„Šiemet kaip niekada liūdna dėl Kauno eglutės, bet smagu, kad galima pasidžiaugti kitomis gražuolėmis. Štai Širvintų eglė“, – taip socialiniuose tinkluose atsiliepiama apie mažojo miestelio eglutę.

„Ji tobula! Nors imk ir stovėk visą naktį prie jos. Garantuoju, šiemet tai pati gražiausia eglutė“, – džiaugiasi kita mergina.

Širvintų eglutė

Gruodžio 1 d. Širvintose, prie savivaldybės sužibo stilizuota eglė vaizduojanti ant debesies tupintį angelą. Ant eglės šviečia mėlynai baltos girliandos ir įvairiausių formų papuošimai. Po ja yra padaryta terasa su suoliukais.

Paprastai miestai eglės puošimo darbus paskiria profesionalams, tačiau Širvintos eglės idėją sugalvojo dar praėjusią vasarą.

„Kadangi mūsų administracijos direktorė yra tokia „prie meno“, mes pradėjome vos ne ant balto popieriaus piešti, ką mes norėtume matyti. Gimė angelų, kurie apsaugo žmones, idėja. Kaip aš sakau, susėdo moterys, pasišnekėjo, administracijos direktorė pasinaudojo savo menine gyslele, o „Švenčių studija“ išpildė“, – idėjos gimimą dėsto Širvintų merė Ž. Pinskuvienė.

Šiais metais „Švenčių studijos“ komanda puošė ne tik pasaulio žiniasklaidos priemones pritraukusią Vilniaus eglutę, bet ir Širvintų.

„Turbūt čia vienas iš tokių išskirtinių atveju, nes pati eglutė originali ir graži. Man atrodo, kad šis projektas vertas dėmesio ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – Širvintose išpildytu projektu džiaugiasi „Švenčių studijos“ vadovė Jolanta Tūraitė.

Anot jos, kone pirmą kartą tokio mažo miestelio žaliaskarė susilaukia tiek dėmesio socialiniuose tinkluose.

Širvintose taip pat įrengtas skveras miesto vaikų sugalvotu pavadinimu „Vaikystės stotelė“, kur stovi įvairios kalėdinės dekoracijos, pavyzdžiui medinis senio šalčio namelis. Anot miesto vadovės, tas namelis yra vos ne viso rajono pažiba. Mieste taip pat papuošti tiltai ir pagrindinis skveras.

O štai kaip atrodė miesto eglutė praėjusiais metais.

Širvintų eglutė 2016 m.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)