Kaip pasakojo portalo DELFI skaitytoja, teritorija, kurioje turėtų stovėti miesto eglutė yra aptverta, o joje guli tik eglišakių krūvos.

„Savaitgalį buvau Panevėžyje aplankyti tėvų, pagrindinėje miesto aikštėje dar nebuvo jokios eglutės. Mama sakė, kad dabar ten atvežtos ir sukrautos eglių šakos, teritorija aptverta stop juosta. Kol kas nėra ir eglutės karkaso. Tikiuosi, kad šiais metais Panevėžys neužlips ant to paties grėblio ir nepakartos 2013 metų klaidos“, – sakė panevėžietė Aistė.

DELFI primena, kad 2013 metais, Panevėžio aikštėje buvo papuošta natūrali eglutė, susilaukusi nemažai neigiamos reakcijos ir patyčių socialiniuose tinkluose. Panevėžio miškų urėdijos miško želdinimo inžinierius Valdas Juozaitis, kalbėdamas apie 2013 metų miesto eglę sakė, kad tai – skonio reikalas.

Panevėžio miesto Kalėdų eglutė

Dėl šiųmetės eglutės Panevėžio miesto savivaldybė ramina, kad šį vakarą eglutės karkasas jau bus pastatytas, o šakomis ji bus pradėta kaišioti rytoj.

„Ji jau statoma. Numatoma, kad šiandien jau bus pastatyta konstrukcija, o detalės į aikštę jau yra atvežtos“, – pasakoja vyriausioji Panevėžio savivaldybės komunikacijos specialistė Asta Sarapinienė.

Paklausta, ar Panevėžys spės pasipuošti iki eglutės įžiebimo gruodžio 1 d., A. Sarapinienė nusijuokė ir pridūrė, jog neturi kur dėtis ir šventei tikrai pasiruoš.

Šių metų Panevėžio šventės tema – džiazas. Žadama, jog gatvėse, aikštėse ir pastatuose bus galima pamatyti daugybę šviečiančių girliandų. Miesto savivaldybė žada, jog šiais metais Kalėdų eglė turėtų būti dar puošnesnė gražesnė nei praeitais metais.

Eglutę puošia šventinės puošybos paslaugas teikianti UAB „Adam Decolight“. 18 val. Kartu su eglutės įžiebimu bus pristatoma teatralizuota koncertinė programa „Kalėdų miestelis“.

Praėjusiais metais Panevėžys pastatė eglutę iš metalinių konstrukcijų ir dirbtinių šakų. 2016 metais žaliaskarė buvo papuošta mėlynų ir geltonų atspalvių burbulais bei raudonomis girliandomis. Panevėžio miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė A. Sarapienė tuo metu DELFI atskleidė, kad ši eglė nieko nekainavo – ją miestui padovanojo verslininkai.

Kalėdinė Panevėžio eglė (T. Stasevičiaus nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)