Šiais metais Alytaus eglė ypatinga tuo, kad galima patekti į jos vidų. Kalėdinė puošmena dekoruota šerkšną primenančiais baltos spalvos papuošimais ir lemputėmis.

Žaliaskarės įžiebimo renginys pavadintas „Kur Kalėdų senelis?“ Jo metu vyko lazerių šou, prie senelio paieškų prisidėjo ir mažieji nykštukai iš šokių studijos „Rūta“, choras „De Žavu“. Koncertavo ir Aistė Pylipaitė su savo mokiniais.

Teatralizuotos Kalėdų senelio paieškos baigėsi sėkmingai – jis buvo surastas. Renginį vainikavo senelio ir vicemerės Valės Gibienės įžiebta Kalėdų eglė. Apsilankiusiųjų Alytaus Rotušės aikštėje laukė ir ledo skulptūra.

Anot eglės kūrėjos Jolantos Šmidtienės, šiais metais Alytaus eglutės nepuošia nė viena pirkta dekoracija – viskas buvo gaminta specialiai miestui. Ji yra teigusi, kad eglės puošimo darbus atliko net 10 žmonių, kurie plušėjo visą savaitę.

Atrado panašumų su anksčiau stovėjusia

Tiesa, akylesni alytiškiai šią savaitę pastebėjo, kad pagrindinė miesto eglė yra panaši į prieš septynerius metų stovėjusią Kaune. Jos autorė yra J. Šmidtienė, kuri rūpinosi ir 2010-ųjų Kauno egle.

„Ta eglutė bus panaši tuo, kad irgi bus įeinama į vidų ir atlikta ta pačia technika – šerkšnu. Tačiau visi žaislai ir kompozicija yra daroma specialiai Alytui. Bus daromi bumbulai, fontanas. Bet technika ta pati, ji bus panaši. Ir angelas viršūnėje“, – DELFI anksčiau sakė J. Šmidtienė.

Ji sako, kad puošiant Kalėdų eglę nieko naujo nesugalvosi – vis tiek kažkas bus panašiai padaręs anksčiau. Juolab, miesto savivaldybė mielai priėmė menininkės idėją ir neprieštaravo dėl panašumų.

„Kas yra originalu? Kiek mes darome eglučių miestuose, tai yra arba vienokios žvaigždės, arba kitokios, arba karkasas, arba paprasta eglutė. Manyčiau, jeigu vieną kartą buvo padaryta autorine technika supinta eglė, ji yra galbūt padaryta originaliau, negu visur daro“, – sakė menininkė.

Eglės įžiebimo momentas:

Pernai susilaukė kritikos

DELFI primena, kad pernai pagrindinė Alytaus eglė buvo puošiama sporto tematika. Tuomet ji susilaukė kritikos dėl esą negražių olimpinius žiedus primenančių dekoracijų ir buvo vadinama blogiausia 2016-ųjų egle.

„Jeigu bus baisiausios eglutės rinkimai, mes laimėjome! Bent ir mes turim kuo pasirodyti, Vilniaus eglė – išties gražiausia, Kauno eglė – originaliausia, Alytaus – baisiausia, tai irgi titulas“, – pernai feisbuke piktinosi alytiškiai.

Kalėdinė Alytaus eglė

Savivaldybės atstovai tuomet gynėsi, kad didelio pasirinkimo pernai neturėjo – konkurse puošti eglę dalyvavo tik vienas dalyvis.

„Na, o jie (įmonė, puošusi eglę - DELFI) taip suprato sportinę temą. Iš tikrųjų nebuvo užduota, nei kad būtų dirbtinė ar dar kokia Eglutė. Tiesiog buvo objektai, kuriuos reikėjo papuošti“, – pernai sakė savivaldybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)