Mėgstamos kalėdinės dekoracijos šį tą apie jūsų asmenybę pasako taip pat iškalbingai kaip ir indaplovėje surikiuotų indų eilė ar virtuvės spintelių turinys. Kai kuriuos ruošiantis Kalėdoms apima nežabotas entuziazmas ir fontanais trykštanti energija. Tai užkoduota jų genuose ir atsispindi namų dekoracijose. Kiti iš prigimties santūrūs, nėra linkę kviestis galybės svečių, todėl puošdami namus kuo puikiausiai pasitenkina kokiomis nors kukliomis ir subtiliomis detalėmis.

Svetainėje idealhome.co.uk išskirta keletas kalėdinės aplinkos stiliaus pavyzdžių ir paaiškinta, ką kiekvienu atveju apie namų šeimininką sužino konkrečiame interjere atsidūrę bičiuliai.

Jei stengiatės sukurti kaimo sodybos aplinką

Jei nuo jūsų židinio atbrailų karo žalios augalų girliandos, eglutė nukabinėta raudonais burbulais arba kankorėžiais, o visus įmanomus paviršius dengia languoto audinio užtiesalai, vadinasi, dažniausiai laikotės tradicinių pažiūrų. Kalėdų papročiai jums asocijuojasi su šeimos rate prie vaišėmis nukrauto stalo praleista popiete, ramiu poilsiu sėdint šalia degančio židinio pastatytame fotelyje ir tingiu mėgavimusi arbata ir pyrago gabalėliu vėlų žiemos vakarą.

Kalėdų papuošimai

Jei renkatės ką nors netradiciško

Jei ilgai nesvarstydami ryžtatės netikėtiems sprendimams, be to, jaučiatės turį neišsemiamą potencialą, į Kalėdas laisvai galite pažvelgti kaip į tinkamą progą pademonstruoti tik jums būdingą stilių. Roges tempiančių elniukų figūrėlių jūs tikrai nesirinksite, nebent tie elniukai būtų gyvo elnio dydžio.

Taigi, ypatingo stiliaus interjerą veikiausiai paįvairinsite iš pažiūros keistokais akcentais, tokiais kaip juodais dažais nupurkštos iki lubų ištįsusios stilizuotos eglutės, didžiuliai popieriniai žibintai ar dovanų ryšuliais apkrautos kad ir žirafų iškamšos.

Kalėdų papuošimai

Jei dievinate viską, kas efektingai žėri

Jei namus, kuriuose šiaip jau vyrauja viena spalva, nutariate papuošti prabangiai žėrinčiomis, metalu tviskančiomis, ypač pretenzingomis ir ekstravagantiškomis dekoracijomis, vadinasi, priskiriate save prie aukščiausiai vertinamų, neeilinių visuomenės narių, iš baimės nesusilieti su pilka mase besirenkančių tik tai, kas spindi ir tviska. Į svečius jūs veikiausiai kviečiatės tik visuomenės grietinėlę, kurią vaišinate įmantriais gėrimais ir stilingais užkandžiais.

Kalėdų papuošimai

Jei būtinai pasikabinate solidų vainiką

Kalėdų švenčių neįsivaizduojate be namų prieangyje kabančio gigantiško vainiko, sukomponuoto iš kvapnių cinamono lazdelių ir apetitą žadinančių vaisių? Toks svetingumą išduodantis atributas rodo, kad per Kalėdas mėgstate susikviesti draugus ir artimuosius, džiaugiatės girdėdami šventinį šurmulį, sklindantį nuo gausiai vaišėmis nukrauto stalo.

Jei apsiribojate vos keliais akcentais

Jei jums svetima su Kalėdomis siejama pompastika ir savo namų per šventes nepaverčiate blizgučių chaosu, kurio vidury – gigantiška eglė, vadinasi, esate nuostatos, kad mažiau yra daugiau, šalininkas. Jums veikiausiai priimtinas nūnai išpopuliarėjęs skandinaviškas stilius, todėl rinkdamiesi kuo puošti namus apsiribojate nedideliu kalėdiniu vainiku ar keliais skirtingose vietose išdėliotais burbulais.

Kalėdų papuošimai

Jei vertinate rankų darbo dekoracijas

Jei jūsų kalėdinė eglutė nukabinėta rankų darbo žaisliukais, tikriausiai, esate vienas iš tų pavyzdingų tėvų, kurie domisi ir didžiuojasi savo vaikais, todėl, pasitaikius progai, nevengiate paversti namų tikra atžalų sukurtų rankdarbių ekspozicija. Ko gero, vieną kitą žaisliuką pagaminote ir pats (kartu su vaikais, žinoma). Trumpai sakant, šeimyniški žmonės namus per Kalėdas nukabinėja elnio Rudolfo piešiniais, laiškais Kalėdų Seneliui, popierinėmis girliandomis ir lankstiniais.

Kalėdų papuošimai

Jei šventiniuose jūsų namuose juntamas kičo prieskonis

Jei manote, kad šiek tiek kičo per Kalėdas tikrai neprošal, tikriausiai, esate linksmas ir gana nerūpestingas personažas, nelinkęs susidarinėti detalių planų ir mėgstantis elgtis spontaniškai. Kurdami kalėdinę nuotaiką mielai renkatės iš kelionių po svečias šalis parsivežtus aksesuarus – žibančius, tviskančius, spalvingus niekučius. Kalėdinėms dekoracijoms, kaip, tiesą sakant, ir pačioms Kalėdoms ypatingos reikšmės tikrai nesuteikiate. Tiesiog manote, kad tai puiki proga pasilinksminti su draugais.

Kalėdų papuošimai

Jei namai atrodo taip, tarsi žvelgtum į juos pro rožinius akinius

Jei mėgstate rausvos spalvos dailias dekoracijas, o ir be baltos kalėdinės eglutės neapsieinate, galima daryti išvadą, kad namų puošimui ir dekoravimui teikiate gana daug reikšmės ir neapgalvoti bei atsitiktiniai sprendimai jums svetimi: visus žaisliukus sukabinate tose vietose, kuriose ir turi būti, o dovanos supakuotos tik į derančių pastelinių spalvų popierių. Vaišes jūs parenkate taip pat preciziškai kaip ir visas interjero detales.

Kalėdų papuošimai

Jei išpuošiate kiemą

Jei daugiau dėmesio skiriate kiemui, o ne namų vidaus erdvėms, ko gero, mėgstate būti dėmesio centre. Jūs siekiate, kad apie jus kalbėtų kaimynai, kad nužiūrinėtų pro užuolaidų plyšį, o apie tai, kad galite ką nors erzinti, nesukate sau galvos. Kalėdas laikote puikia proga pademonstruoti, koks esate laimingas, kaip mėgaujatės gyvenimu. Kad visi tai suprastų, namus nukabinėjate daugybe degančių lempučių.

Kalėdų papuošimai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)