Kaip rašoma Lietuvos pašto pranešime, skaičiuojama, kad šventiniu laikotarpiu didžiųjų šalies miestų paštuose sulaukiama ne mažiau 15 proc. didesnio klientų srauto, nei įprasta. Beveik perpus padaugėja iš įvairių užsienio šalių gaunamų pašto siuntų ir siuntinių, taip pat didėja ir siunčiamų pašto siuntų srautas. Ruošiantis artėjančiam Kalėdų pikui, bus koreguojamas didžiųjų šalies miestų paštų, kuriuose fiksuojami didžiausi klientų srautai, darbo laikas, teigiama pranešime.

„Atlikę didmiesčių gyventojų apklausas įsitikinome, kad net 86 proc. respondentų pasisakė už tai, kad paštų darbo laikas vakarais būtų ilgesnis. Atsižvelgę į klientų poreikius nuo gruodžio 1 dienos didžiųjų miestų paštų darbo laiką vėlinsime – dirbsime iki 7 valandos vakaro. Tikimės, kad dirbantiesiems šis laikas bus žymiai patogesnis siuntoms išsiųsti ar atsiimti“, – sako Lietuvos pašto tinklo direktorė Inga Dundulienė.

Didžiųjų miestų paštų darbo dienos pradžia prasidės viena valanda vėliau, o klientai bus aptarnaujami valanda ilgiau – iki 19 valandos. Pakoreguotu darbo laiku paštai dirbs ir pošventiniu laikotarpiu. Prekybos centruose veikiantys paštai ir toliau dirbs įprastu ilgesniu darbo grafiku.

Vilnius

„Taip pat mūsų atlikti tyrimai atskleidė, kokiomis valandomis klientų srautas paštuose mažiausias. Mažiausiai klientų sulaukiame ryte, todėl valanda vėlinamas paštų darbo pradžios laikas. Nedidelis klientų srautas fiksuojamas ir tarp 14 iki 16 valandos, todėl galintiesiems planuotis laiką dienos metu rekomenduojame apsilankyti paštuose būtent šiomis valandomis. Taip būtų išvengta eilių, kurios, kaip ir kitose prekybos vietose, susidaro piko valandomis“, – teigė I. Dundulienė.

Ji primena, kad pašte atsiimant tiek paprastas, tiek registruotąsias siuntas būtina turėti asmens tapatybės dokumentą ir gautą informacinį pranešimą arba parodyti SMS žinutę apie atsiimtiną pašto siuntą.

Kaip rašoma pranešime spaudai, gyventojams, keliaujantiems į paštą mokėti mokesčių, įtemptu kalėdiniu laikotarpiu rekomenduojama rinktis Lietuvos pašto finansinių paslaugų „PayPost“ skyrius. Juose klientų srautas mažesnis, be to, siūlomas įvairesnis finansinių paslaugų krepšelis – ne tik įmokų ir mokesčių surinkimo, pinigų perlaidų, bet ir vartojimo paskolų, draudimo ir kt. paslaugų. Taip pat čia galima užsiprenumeruoti ir spaudos leidinių.

Pažymėtina, kad nuo gruodžio 1 dienos Lietuvos pašto Kontaktų centras, darbo dienomis dirbs ilgiau – nuo 8 iki 19 valandos, o šeštadieniais – nuo 9 iki 16 valandos.

Atnaujintas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio paštų darbo laiko grafikas skelbiamas Lietuvos pašto tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)