Šiame vartojimo amžiuje, kai viskas taip greitai keičiasi, mūsų pasirinkimai tampa vis greitesni. Mes tarsi gyvename pagreitintą gyvenimą: mėgaujamės greituoju maistu, naudojamės greitaisiais kreditais, ir žinoma, toleruojame greitąją madą. Tačiau galiu jus kiek nustebinti, kad jau kuris laikas greitasis gyvenimas traukiasi ir tampa nebemadingas.

Šiais metais sutikau kaip niekada daug žmonių, kurie tiesiog džiaugiasi artėjančiomis šventėmis ir nedaro iš jų didžiausios problemos. Antraeiliais dalykais tampa dovanos ar namų puošmenos. Mes ir taip apsikrauname begale nereikalingų daiktų, kurie tik apsunkina gyvenimą.

A. Vitkuvienė

Daugiau blizgesio!

Grįžkime prie pagrindinio klausimo. Ką turėtume vilkėti ir kaip atrodyti pasitikdami didžiąsias metų šventes, kad pritrauktume sėkmę?

Savo skonį diktuoja 2017-ųjų šeimininkas Ugningasis Gaidys – atkaklus, ryžtingas ir spalvotas.

Jei jau pradėjome nuo galvos, plaukai ir jų spalvos šiais metais mus stebino nuo melsvų iki žalių ar net rožinių atspalvių. 2017-aisiais metais šios spalvos po truputėlį užleis pozicijas natūralesniems ir švelnesniems atspalviams.

Šventėms rekomenduojama rinktis gausybę galvos aksesuarų, nuo blizgančių segių, lankelių iki vualių ant veido. Vienas iš senokai pamirštų, tačiau savo pozicijas bandančių susigrąžinti aksesuarų yra karūna. Ji gali būti dirbtinė ar puošta karoliukais bei kristalais. Žinoma, karūną galima pasidaryti ir iš plaukų.

Karūna iš plaukų

Makiažo meistrai taip pat pasisako už natūralumą. Vyrauja minimalistinis veido kontūravimas, daug dėmesio skiriama antakiams, jie turėtų būti vešlūs, platesni ir natūralesni. Pagrindinis akcentas – lūpos, visi raudoni jų atspalviai, nuo blyškios rožinės iki ryškios raudonos ar vyšninės spalvos.

Nebijokite blizgesio. Akis galima paryškinti aukso terakotos ar bronziniais atspalviais. Rinkitės stambius žėrinčius kristalus, deimančiukus ar smulkų žėrutį. Išties, spindesys šventėse labai svarbus.

Duoklė ugnies stichijai

Pagrindinės ir dominuojančios artėjančių švenčių spalvos yra raudona, oranžinė, geltona ir juoda. Taip pat joms artimi atspalviai – ruda, auksinė, vyšninė, ryškiai geltona. Galima derinti božolė, vyšnių, koralų ar violetinės spalvos akcentus.

Garsiausi pasaulio mados namai, pristatydami 2017 metų puošnių drabužių kolekcijas, demonstravo raudonas, geltonas, juodas, oranžines bei smėlio spalvos sukneles.

Renkantis aprangą patariama vadovautis liepsnos, ugnies analogijos principu. Ugninė raudona ir geltona – taip pat gali būti prioritetinės spalvos. Prie jų puikiai derės smėliniai, balti atspalviai.

Madingi dviejų trijų spalvų drabužiai, ypač raudonos ir juodos. Drąsesnės gali bandyti suderinti 5–7 ar net dešimt skirtingų spalvų viename ansamblyje. Aristokratiškas derinys – juoda ir ciklameno, sidabro ir smėlio spalvos.

Rinkdamiesi naujametį apdarą, pirmenybę teikite minėtoms spalvoms ir prabangiems audiniams. Venkite nuobodžių ir subtilių audinių. Ateinantys metai priklauso ugnies stichijai. Pagrindinis šios stichijos bruožas – aktyvumas ir neišsenkanti energija, tad visos spalvos, kurios primena ugnį, atneš jums sėkmę.

Makiažas

Nesirinkite skubotai

Aprangoje turėtų dominuoti brangesni audiniai: satinas, šilkas, brokatas, organza ir pan., bet geriausia – aksomas. Faktūra įvairi: vilna, šifonas, šilkas.

Audiniai ir faktūros derinami tarpusavyje. Madingi įvairūs siuvinėjimai tiek karoliukais, tiek spalvotais siūlais, ypač aktualūs yra gėlių motyvai.

Ugningasis Gaidys – veržlus gyvūnas, todėl drabužiai neturėtų varžyti jūsų judesių.

Papuošalai ir aksesuarai – neprovokuojantys, tačiau originalūs. Ateinančiais metais atiduokite duoklę amatams. Rankų darbo papuošalais tikrai galite papirkti Ugningąjį Gaidį.

Naujųjų sutikimo vakarui idealiai tiks perlai, brangakmeniai (arba brangi bižuterija). Rekomenduojama atkreipti dėmesį į geometrinės formos kaklo papuošalus su kristalais, perlais, akmenimis, asimetrinius auskarus, įmantrias, neįprastų formų apyrankes.

Gaidys vertina brangius ir šviesius dalykus, tačiau nemėgsta kuklios elegancijos ar minimalizmo. Todėl raudona provokuojanti suknelė ir brangūs auksiniai papuošalai – kone idealiausias pasirinkimas sutinkant 2017-uosius.

Sijono arba suknelės apačia gali būti dekoruota nėriniais. Suknutė ir ryški, originali segė – taip pat puikus sprendimas. Toks apdaras tiks inteligentiškai moteriai. Jeigu ruošiatės į iškilmingą pokylį, be abejonės, efektingai atrodys ilga vakarinė, su dekoltė, nugarą ar bent rankas atidengianti suknelė.

Permatomu audiniu dengti pečiai (iki krūtinės) ir rankos – šio sezono akcentas. Kokteilių suknelę, pasiūtą iš lengvai krintančio audinio, ties iškirpte galima papuošti mažyčiais raukinukais, kurie taip pat labai madingi šį sezoną.

Maža juoda elegantiška suknelė atrodys efektingai, jeigu ant pečių užsimesite kailinę peleriną ar bolero, o ant kaklo segėsite originalius perlus. Jeigu suknelė pasiūta iš tamsaus prabangaus audinio, jos apačią galite išsiuvinėti kristalais.

Dažnai pastebiu, kad vakarinės aprangos pasirinkimo problema paaštrėja prieš pat Naujuosius. Gaila, kad moterys vakarinių suknelių paieškas pradeda paskutiniu momentu, likus vos keletui dienų iki šventės. Kai trūksta laiko – įsigyja ne tai, kas labai patiko, o tai, ką paskubomis surado: „Ai, gerai bus ir taip.“ Tuomet apdaras įsigyjamas vos vienai dienai, jis nefunkcionalus ir dažnai ne itin tinka figūrai.

Jeigu naujamečiame pobūvyje norite spinduliuoti kaip žvaigždė, be to, norite įsigyti sėkmingą pirkinį, kuris jums tarnaus ne vieną vakarą, tuo privalote pasirūpinti gerokai anksčiau, vėliausiai – jau dabar.

Sėkmingai parinkta apranga – tai mados tendencijas atitinkantys gaminiai, kurie individualiai pritaikyti jūsų figūrai ir išvaizdai. Atsižvelkite į savo figūros tipą, spalvų koloritą, nes graži suknelė, kabanti ant pakabos arba apvilkta manekenui, gali visai neatskleisti jūsų išvaizdos pranašumų, netgi atvirkščiai – ją sugadinti.

Garsiausi pasaulio mados namai, pristatydami 2017 metų puošnių drabužių kolekcijas, demonstravo išties efektingas sukneles.

Gaidys turi priešų

Šiais metais ant podiumų efektingai atrodė ilgos minimalistinio stiliaus, bet sodrių spalvų suknelės iš aksomo, atsirado neįprastų suknelių iš plunksnų ir kailio. Aktualios ir jau seniai pamėgtos suknelės – iš prabangaus brokato, švelnaus šilko, blizgaus atlaso, nėrinių, lengviausio šifono, skaidraus gipiūro ir taftos.

Madingos suknelės, pasiūtos iš skirtingų faktūros audinių. Taip pat dekoruotos siuvinėjimais, kristalais, plunksnomis, nėrinių ir gipiūro įdurais.

Šventė – puiki proga atskleisti savo žavesį, ypač moterims. Jos turėtų pasirinkti tokį apdarą, kuris, pavyzdžiui, subtiliai apnuogintų nugarą ar koją, pečius. Reikia nebijoti būti drąsesniems. Nemėgstantieji aukso gali rinktis kitus tauriuosius metalus ar papuošalus, inkrustuotus brangakmeniais, kristalais. Gaidį pamalonins ir paprasta plunksnų segė.

Vyrai švęsdami Naujuosius metus gali atsipalaiduoti labiau nei įprastai, t. y. atsisakyti įprasto kostiumo ir vietoje jo vilkėti šviesesnius marškinius, ryšėti originalų kaklaraištį ar varlytę. Dendiškas stilius ir ekstravagancija – pateisinama.

Vienintelis akcentas, kurio reikėtų atsisakyti tiek vyrams, tiek moterims – leopardo, tigro ar kito plėšrūno kailių imitacijų. Tai didžiausi Gaidžio priešai.