Daugiau nei 130 kūrėjų iš Lietuvos, Suomijos, Italijos, Belgijos, Latvijos ir Lenkijos, spalvotieji street food vaganonėliai, gyva muzika ir atskira žaidimų erdvė vaikams – „Love Xmas“ – nemokama šventė visiems gruodžio 21 d., rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Idėja į vieną vietą vienai dienai sukviesti visus – dizainerius, geriausius gatvės vagonėlių šefus, muzikantus ir kūrybinių vaikų dirbtuvių entuziastus – šventės organizatoriams gimė dar pernai besisvečiuojant skirtinguose pasaulio miestuose.

„Nuo Kopenhagos iki Niujorko, kiek teko keliauti, visada tarsi netyčia patekdavom į ne šiaip kioskelių mugę, bet tikrą kalėdinę šventę – menininkai pristato savo darbus, šalia visada gali paskanauti skirtingų virtuvių maisto, vietoj „jingle bells“ groja originali muzika… Pagalvojome, kad Vilniuje tikrai trūksta jaukios šventės”, – sako renginio organizatorės sesės Skaistė Sližė ir Justina Dragūnaitė.

Dirbiniai, kuriuos galite išvysti dizaino mugėje

Idėjos sumanytojos pabrėžia, kad renginys Vilniaus rotušėje – nekomercinis, tad visi dalyvaujantys menininkai pristatys išskirtinę kalėdinę dovaną už simbolinę kainą. „Norisi smagiai leisti laiką, ne tik pinigus. Be to, gera ir originali dovana nebūtinai turi būti neįkandama“,– sako Skaistė Sližė.

Specialias kalėdines dovanas jau ruošia kulinarijos virtuozai „Virtuvės mitų griovėjai“, „Tie kepėjai“, iš Belgijos atvykstantys šokolado kūrėjai „Theobromine chocolatier“, Italijos virtuvės meistrai „Joe Freshmadefood“.

Dirbiniai, kuriuos galite išvysti dizaino mugėje

Tarp užsienio svečių – bene didžiausi daiktų inovatoriai Šiaurės šalyse – „Magisso“ iš Suomijos, apdovanoti net 25 skirtingais dizaino apdovanojimais, sukūrę išskirtinę „šaldančių indų“ bei virtuvėje nepasimetančių daiktų seriją. Spręsti problemas ir kurti gražius daiktus – tokiu šūkiu save pristatantis prekės ženklas mugės metu pažadėjo turėti dovanų net už vieną eurą.

Tarp mados kūrėjų – „LT Identity“, Diana Paukštytė, „My Feltboots“, „SAVITI”, „Say Yes To Mom”, „EGYBOY”. Išskirtinę keramiką bei dovanas pristatys „Native Universal Ceramics “, „BetonDec“, „PRUT“ iš Latvijos, modernią juvelyriką – Sofia Lark iš Rygos, iš Lenkijos atvykstantys „Joanna Komorowska design“, naturalią kosmetiką – „Driu Beauty“, „Manilla“ bei „Kosmetikos DNR “. „Eglutes.lt“ komanda Rotušę papuoš gyvomis mišku kvepiančiomis žaliaskarėmis.

Dirbiniai, kuriuos galite išvysti dizaino mugėje

Mugės metu originalios dovanos bus skirtos ne tik šeimos nariams, draugams ar namams, bet ir mylimies gyvūnams. „Ponas šuo“ ir „Best buddy“ pristatys naujos kartos žaislus keturkojams.
„Love Xmas“ – gruodžio 21 d. Vilniaus Rotušėje nuo 11 iki 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)