Pasiturinčios vokiečių šeimos eglutėmis namus kalėdiniu periodu puošti pradėjo XVII-XVIII a. Dažnai jos būdavo puošiamos vaškinėmis žvakėmis, saldumynais ir obuoliais. Nors taip papuoštos eglutės neabejotinai atrodydavo magiškai, vis tik neretai sukeldavo gaisrų.

Atsiradus pirmosioms elektros lemputėms tradicija iš esmės pasikeitė. Per 1880-ųjų Kalėdas išradėjas Thomasas Edisonas šalia savo laboratorijos Naujajame Džersyje pakabino elektros lempučių girliandą. 1882 m. jo draugui ir partneriui Edwardui H. Johnsonui kilo mintis Kalėdų eglę papuošti 80 raudonos, baltos ir mėlynos spalvų girlianda.

Po kelių dešimtmečių kalėdinės eglutės tapo tikromis kūrybiškumo parodomis – jos puoštos tūkstančiais pačių įvairiausių spalvų elektrinių lempučių ir girliandų. „The Huffinton Post“ sudarė gražiausių 2016 m. kalėdinių eglučių sąrašą, į kurį pateko ir Vilniaus eglė, Lietuvos sostinės Katedros aikštėje įžiebta gruodžio 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)