Pirmąkart miestą papuošė iš metalinių konstrukcijų ir dirbtinių šakų pagaminta eglė, anksčiau miestas puošdavo gyvą eglutę.

„Kalėdų laukimo metas – pats geidžiamiausias, todėl norėjosi daug grožio, šviesos, jaukumo. Galvojome apie įspūdį, efektą, šventinę nuotaiką, šilumą. Tad šaltuoju laiku nusikelsime į vasarą. Norėjosi sugriauti mitą ir pagaliau pasakyti, kad Panevėžys – draugiškiausias, saugiausias ir vieningiausias miestas. Todėl eglė – tikra staigmena. Naujas požiūris į eglę – ekologiškas. Tad šį kartą viskas nauja – nauja ekologiška moderni eglė, nauja gera nuotaika, naujos emocijos, nauji mes“, – sako už šventinį miesto puošimą atsakingo Savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė.

Panevėžio miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Asta Sarapienė DELFI atskleidžia, kad miestui ši eglė nieko nekainavo.

„Šita eglutė yra mums dovanota miesto verslininkų, ją dovanoja apie 40 įmonių, kurias šiai gerumo ir dosnumo akcijai paskatino Panevėžio prekybos pramonės ir amatų rūmai“, – sako A. Sarapienė.

DELFI jau anksčiau rašė, kad prieš kelias dienas eglė buvo trumpam įžiebta ir sužibo raudonomis spalvomis, ją puošė ir žaižaruojančios švieselės. Tačiau pasirodo, kad gyventojų laukė staigmena, nes iš tiesų eglė – mėlyna.

Eglės įžiebimo šventę vainikavo fejerverkai, kurie tiesiog sužavėjo visus susirinkusiuosius.

Eglės įžiebimo šventę organizavo teatras „Menas“, o šventėje koncertavo vietiniai kolektyvai: „Yamaha“ muzikos mokyklos auklėtiniai, Vaidas Džezulskis ir popchoras, šokių studijos „Tavo Fortūna“ šokėjos, šokių studija „Ugnies valdovai“.

Šventinę nuotaiką kuria ir Laisvės aikštėje rengiama mugė. Ji veiks visą savaitgalį: penktadienį iki 21 val., šeštadienį 12–18 val., sekmadienį 12–18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)