Tikimasi, kad eglučių pirkimo bumas prasidės po gruodžio 10 dienos. Eglių kainos šiemet – panašios kaip ir pernai.

Alytaus miškų urėdijos viršininkas Darius Truncė sakė, kad eglučių prekyba jau prasidėjo. „Šiuo metu perka įmonės, darželiai, mokyklos, vazonuose pasodintas egles jau perka ir pavieniai žmonės“, – kalbėjo D. Truncė.

Tačiau jis pastebėjo, kad kasmet didžiausio žmonių antplūdžio medelynas sulaukia po gruodžio 10 dienos. Anot jo, tokiu metu prekyba eglėmis jau būna prasidėjusi visame mieste, turgavietėse.

Pigiausiai tiek sidabrines, tiek žaliąsias eglutes galima nusipirkti Alytaus miškų urėdijos medelyne. Sidabrinės eglės vazonuose čia kainuoja nuo 4 iki 15 eurų, žaliųjų eglių vazonuose galima įsigyti nuo 3 iki 12,50 eurų. O kirstinių eglių – nuo pusantro euro. Tiesa, eglės aukštis už tokią kainą sieks apie pusę metro. Bet galima nusipirkti ir kur kas aukštesnį medelį – net 5 ar 6 metrų aukščio eglę. Jos kaina – 150 eurų.

Kalėdinių eglių pasirinkimas prekybos centruose kol kas yra labai kuklus, o kainos svyruoja nuo 11 iki 16 eurų.

Prie vieno Alytaus prekybos centrų pardavinėjamų eglių kainos – tokios pat kaip pernai. Žalios kirstinės eglės kainuoja nuo 5 eurų iki 25 eurų, vazonuose – nuo 8 iki 20 eurų. Šiek tiek didesnės sidabrinių eglių vazonuose kainos. Jos svyruoja nuo 12 iki 40 eurų.

Alytiškiai, nenorintys išlaidauti, kaip ir kasmet, gruodžio 20 dieną, galės atvykti į Alytaus Rotušės aikštę ir gauti miškininkų dalinamų eglės šakų.