„Kalėdų Senelio laiško dienoje“ apsilankė beveik 400 žmonių. Į „Švyturio“ arenoje įsikūrusią fotostudiją „Fotopolis“ nuo ryto skubėjo šeimos, o vaikai nekantraudami trypčiojo eilėje pas Kalėdų Senelį, kad galėtų jam atiduoti laiškus ir su juo nusifotografuoti.

Po susitikimo ir nusifotografavimo su Kalėdų Seneliu šeimos aukojo „Karklės SOS vaikų poilsiavietei“, kad stokojantys vaikai vasarą galėtų patogiau ilsėtis Karklėje. Apsilankiusiems buvo siūloma pirkti kavos ir taip prisidėti prie paramos. Kavą tiekė prie iniciatyvos nusprendusi prisidėti kavinė „Be recepto“. Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad vien kavos buvo išgerta už beveik 100 eurų.

„Kalėdų Senelio laiško diena“

„Kalėdų Senelio laiško dienos“ idėja mūsų komandai kilo galvojant apie vaikus, kuriems trūksta paprasčiausio vaikiško džiaugsmo ir dėmesio. Šventinis laikotarpis yra pats geriausias laikas tai padovanoti. Išgirdome, kad poilsiavietei Karklėje reikia pagalbos ir ėmėmės veiksmų. Ilgai negalvojome ir štai turime puikų rezultatą“, – sako šios iniciatyvos organizatorius, fotografas Andrius Pelakauskas.

Poilsiavietės direktorė Danguolė Biekšaitė dėkojo ir pasidžiaugė iniciatyviais jaunais žmonėmis, kurie net ir šiuo įtemptu šventiniu laikotarpiu pagalvoja apie stokojančius: „Džiaugiamės ir labai dėkojame organizatoriams už šią iniciatyvą. Vaikų vasaros poilsį jiems organizuojame savarankiškai, todėl šios lėšos suteiks vaikams daugiau džiaugsmo ir patogumo vasaros stovykloje. Lėšų labiausiai trūksta poilsiavietės aplinkos tvarkymui, kad vaikams būtų patogu poilsiauti. Norime įrengti daugiau sūpynių, laipynių, šią vasarą planuojame įrengti krepšinio aikštelę. Norime didinti vaikų užimtumą, kad jie atvykę turėtų ką veikti, judėtų.“

Iniciatyvos metu buvo paaukota beveik 700 eurų. Visos šios lėšos bus skirtos draugijos „SOS vaikų kaimai Lietuva“ globojamų vaikų vasaros poilsiui. Karklėje vasarą ilsisi Vilniaus SOS vaikų kaimo šeimos ir SOS jaunimo namų auklėtiniai, prevenciniuose šeimų stiprinimo projektuose dalyvaujančių šeimų vaikai bei kitų vaikų globos įstaigų ugdytiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją