Pačioje Sūduvos sostinės širdyje, J. Basanavičiaus aikštėje raudona ir balta spalva nušvito 15 metrų aukščio žaliaskarė iš dirbtinių konstrukcijų, kaišytų natūraliomis eglės šakomis.

Eglės svarbiausias puošybos elementas – šviečiantys augaliniai motyvai iš Marijampolės miesto reklamos simbolio, kurį pernai sukūrė marijampolietis dailininkas Artūras Kaminskas.

Anot ženklo autoriaus, augalo lapeliai atspindi jauną, augantį ir sparčiai besivystantį miestą. Šiemet pasirinkta raudona ornamentų spalva reiškia šilumą, ugnį, narsą, jėgą ir energiją, kurios taip reikia veržliai miesto plėtrai. 66 šviečiančios augalinės dekoracijos „nutūpė“ ir į apšvietimo atramas Gedimino, Laisvės, Kęstučio, Vytauto, Vilkaviškio, J. Dailidės, Kauno gatvėse.

Kalėdų eglės įžiebimo šventė Marijampolėje

Marijampolės miesto savivaldybės pranešime spaudai teigiama, kad eglės įžiebimo šventė sutraukė gausų būrį marijampoliečių. Nuo pat vidurdienio J. Basanavičiaus aikštėje virė kalėdinė mugė, Maltos ordino žmonės dalijo „Maltiečių sriubą“, radijo stoties „Extra FM“ vaišino marijampoliečius karšta arbata ir gyvai transliavo pasirengimą šventiniam vakarui.

Vaikų dėmesį traukė įrengta prakartėlė ir itin viliojo aikštėje įsikūrusi karuselė bei traukinukas, kurie savivaldybės ir rėmėjų rūpesčiu miestiečius džiugins visą gruodžio mėnesį nuo 13 iki 19 val. nemokamai.

Vakaro programoje pasirodė „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos dramos studijos „Šaltinis“ (režisierė A. Paplauskienė) jaunieji aktoriai, suvaidinę spektaklį „Kalėdos „aukštyn kojom“. Svarbiausias artėjančių Kalėdų personažas Kalėdų senelis, demonstruodamas savo modernumą, į aikštę kartu su Marijampolės savivaldybės mero pavaduotoja Irena Lunskiene atvyko raudonu džipu.

Mero pavaduotoja palinkėjo kiekvienam savivaldybės gyventojui padaryti nors po vieną gerą darbą, susitaikyti su visais, nes tik tuomet Kalėdos ateis į mūsų širdis.

I. Lunskienė ant scenos perdavė Kalėdų seneliui specialų miesto antspaudą ir visus įgaliojimus „PJazz“ Kalėdų namelyje (prie „Pizza Jazz“ restorano) įrengtoje Kalėdų senelio rezidencijoje antspauduoti vaikų atsineštus laiškus ir sveikinimus. Čia pat bus galima su šeima išgerti karštų gėrimų. Laiškai ir sveikinimai bus antspauduojami gruodžio 4, 10, 11, 17 ir 18 dienomis.

Vakaro programą vainikavo suspindusi eglė ir spalvingas fejerverkas. Šventinis fejerverkas marijampoliečius pakvies į aikštę ir Naujųjų metų naktį. Kalėdų eglė tradiciškai miesto gyventojus džiugins iki Trijų karalių šventės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)