Eglutė rotušėje šiais metais neįprasta – tai erdvinė šviečianti 10 metrų aukščio kompozicija, į kurią integruota gyva žalia eglė. Be to, į eglutės vidų galima užeiti. Kaip DELFI anksčiau teigė savivaldybės atstovai, tokia koncepcija pasirinkta atsižvelgiant į Katedros aikštėje įžiebtą pagrindinę miesto eglę.

Tuo tarpu praėjusiais metais šios puošmenos buvo atsisakyta, o ją pakeitė iš daugiau nei kilometro šviečiančios juostos padarytas interaktyvus labirintas-eglutė. Tokioje instaliacijoje buvo siūloma pažaisti kelis žaidimus: veikė Kalėdų pianinas – žaidimas, kurį vienu metu galėjo žaisti keturi dalyviai, kojomis spaudinėdami muzikinio instrumento klavišus. Taip pat lankytojai galėjo pamatyti užburtą veidrodį, kuris atvėrė duris į kompiuterinį pasaulį. Kiekvienas žvilgtelėjęs į jį galėjo pamatyti savo atvaizdą kitokioje realybėje. Labirintui sukurti tąkart buvo panaudota daugiau, nei kilometras šviečiančios juostos.

Kaip anksčiau DELFI sakė Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas, sprendimas eglutę pakeisti labirintu visiškai nepasiteisino.

„Vilniečiai toje vietoje nori matyti ne kažkokį linksmą daiktą su lemputėmis, o eglę, kad prie jos galėtų nusifotografuoti ar tiesiog ten pabūti su vaikais. Nes juk visada, kai vaikams sakai, važiuojam į miestą, sakai, važiuojam prie eglės, o ne prie kokio labirinto. Kita vertus, gali ir tradicinę eglę pateikti netradiciškai, kaip šiemet buvo Katedros aikštėje, taip bus ir prie Rotušės“, – kalbėjo jis.

Tiesa, tokią pramogą praėjusiais metai gana skeptiškai įvertino ir patys vilniečiai. Be to, ir pats labirintas susidūrė su iššūkiais, žmonėms už akių kliuvo neizoliuoti laidai, buvo techninių nesklandumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)