Iki šios savaitės vilniečiai dar apskritai nežinojo, kaip gi bus papuošta Rotušės aikštė, mat, kaip teigė Vilniaus miesto savivaldybė, tai dar viena savotiška staigmena vilniečiams ir miesto svečiams, tačiau šiandien smalsiausi jau gali pamatyti eglutę savo akimis.

Eglutė rotušėje šiais metais neįprasta – tai erdvinė šviečianti 10 metrų aukščio kompozicija, į kurią integruota gyva žalia eglė. Be to, į eglutės vidų galima užeiti. Kaip DELFI anksčiau teigė savivaldybės atstovai, tokia koncepcija pasirinkta atsižvelgiant į Katedros aikštėje įžiebtą pagrindinę miesto eglę.

Eglutės įžiebimą šeštadienio pavakarę palydėjo Artūro Noviko džiazo mokyklos moksleivių dainos, įvairiomis pasaulio kalbomis vilniečius sveikino Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje dalyvaujančių ambasadų atstovai. Vilniaus Rotušę papuošė ir dar viena unikali šventinė eglutė iš vilnos, kurios aukštis net 3 metrai.

Vyksta labdaros mugė

Jau nuo 12 val. dienos Rotušės aikštėje vyksta ir keturioliktoji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė.

Ši mugė kasmet suburia ir geriems darbams suvienija skirtingų šalių ambasadų Lietuvoje atstovus, kurie pristato savitas Kalėdų tradicijas, savo rankomis gamintus mielus dirbinius vilniečiams ir miesto svečiams.

Savo šalių stendus šiemet tradiciškai pristato 34 valstybių ir bendruomenių bei 5 tarptautinių Vilniaus mokyklų atstovai. Mugėje taip pat veikia ir knygų, Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos, menų bei „Angelų“ stendai.

Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos papildys labdaros fondą, kuris šiemet parems 10-tį organizacijų: Raseinių specialiąją mokyklą, Raseinių dienos centrą „Vilties takas“, Vilijampolės socialinės globos namus, Visagino socialinių paslaugų centrą, Krizių įveikimo centrą, Molėtų r. Alantos senelių globos namus, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę, VšĮ gyvūnų prieglaudą „Tautmilės globa“, „Motinos Teresės šeimų namus“ bei Labdaros ir paramos fondą „Vilties namai“.

Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris, laikinai gyvenančias ir dirbančias Lietuvoje.

Šiemet labdaros mugės organizaciniam komitetui pirmininkauja Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos prezidentė, Didžiosios Britanijos Konsulo žmona Ethel Cushing, Kalėdų mugės globėja – ponia Janina Butkevičienė, Mugės garbės ambasadorė – ponia Alma Adamkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)