Įmonės „Švenčių studija“ vadovė ir šių metų Vilniaus eglės architektė Jolanta Tūraitė sako, kad jie kurdami savo eglę tikrai nesidairo į kitas šalis, o ypač į Maskvą.

„Daug galima visokių analogų rasti. Aš šitą eglę matau pirmą kartą. Mes nematom net jokio panašumo. Čia be idėjos sukurtas cirko efektas ir tiek. Tokių panašumų ir Amerikoje galima rasti stovėjimo aikštelėse, kur nuo vieno stulpo į šalis eina lemputės.

Čia nėra kažko naujo. Pavyzdžių yra šimtai pasaulyje, kur nuo eglutės smaigalio eina kur nors lemputės. Vilniaus eglutė turi idėją, padaryta dvigubo silueto eglutė, kuri turi aiškiai matomo skraistės efekto plastišką nuėjimą į namelius. O Maskvoje yra cirko palapinė“, – aiškina J. Tūraitė.

DELFI jau anksčiau rašė, kad Vilniaus eglutės idėja gimė dar šių metų pradžioje, po to, kai vilniečiai labai džiaugėsi praėjusių Kalėdų eglute – namuku.

„Šių metų Kalėdinės eglės idėja gimė metų pradžioje. Praeitais metais buvo eglutė – namukas. Ten buvo patalpa, kur vyko pasakų skaitymas ir buvo toks ažiotažas, kad ne visi žmonės galėjo patekti į tą patalpą. Tai šiemet gimė ta mintis, kad eglutė turi apglėbti visus“, – DELFI sakė J. Tūraitė.
Kalėdų eglutė Maniežo aikštėje, Maskvoje 2015
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)