Tiesa, po praėjusiais metais nuskambėjusių pasipiktinimų, kad pagrindinę miesto eglę užgožia rėkiančios mergaitės skulptūra, šiais metais Saulės mieste eglutė sužibo kitoje vietoje – skverelyje priešais savivaldybę. Ne vienerius metus iki šiol pagrindinė miesto eglė stovėdavo priešais valstybinę Šiaulių kolegiją.

Neįprasta ir tai, kad šiųmetė Šiaulių eglutė ne kaip įprastai gyvas medis, o kaip ir kituose miestuose padaryta iš karkaso ir apdangstyta eglių šakomis.

Eglutės įžiebimo šventė Šiauliuose prasidėjo 17 val., joje miestelėnus ir svečius linksmino mušamųjų instrumentų grupė „Ritmas kitaip“, Šiaulių pučiamųjų instrumentų orkestras, vaikų dainavimo studija „Nieko tokio“, šokių studija „Kosmėja“, „Ugnies valdovų“ ugnies šou su lazeriais ir pirotechnika ir kt.

Iki pat eglutės įžiebimo Šiaulių savivaldybės atstovai neviešino informacijos, kaip gi planuojama dabinti šių metų Kalėdų medį, o net ir paklausti vietinės žiniasklaidos nuo šių klausimų išsisukdavo. Žadama, kad kalėdiniai renginiai eglutės įžiebimu Šiauliuose tikrai nesibaigs, jie vyks iki pat sausio 6 d., Trijų karalių dienos.

DELFI primena, kad praėjusiais metais Kalėdos Šiauliuose susilaukė nemažai dėmesio. Vietiniai piktinosi, kad pagrindinį Kalėdų medį užgožia dar praėjusių metų rugsėjį miesto centre atidengta G. Lukošaičio skulptūra „Verksmas“.

„Siaubo filmas su ta verkiančia, spiegiančia ar klykiančia mergaite... Dvi priešingybės: eglutė, simbolizuojanti ramybę, viltį, tikėjimą ir mergaitė, kuri neaišku dėl ko verkia – iš skausmo ar iš džiaugsmo...Faktas vienas – iš jos veido liejasi negatyvios emocijos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ piktinosi viena šiaulietė.

Internautų pašiepiančių vertinimų praėjusiais metais susilaukė Šiauliuose esančio prekybos centro „Saulės miestas“ dekoracijos, kurios šmaikštuoliams priminė lytinį organą.

„Papuošimo idėja tikrai nėra tokia, kokia pristatoma socialiniuose tinkluose. Ten specialiu kampu nufotografuota ir iškirpta tik viena detalė. Bendras papuošimas atrodo kitaip – vienas rutulys padėtas kitoje pusėje, papuoštas fasadas. Žodžiu, lakios fantazijos žmonės tiesiog rado, kur papokštauti. Tai hiperbolizuota ir šaržuota“, - tuomet DELFI teigė prekybos centro rinkodaros vadovė Irmantė Sviensienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)