„Suprantame, kad Rotušės aikštė be eglės atrodytų vieniša. Kaip parodė ir šių metų patirtis, vilniečiai tikrai džiaugiasi, kai yra graži, stilinga, originali eglė Katedros aikštėje. Lygiai tą patį šį šeštadienį pusę penkių vilniečiai išvys ir rotušės aikštėje“, – DELFI atskleidžia sostinės mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Pašnekovas pasakoja, kad Rotušės aikštėje atsirasianti eglė bus panaši į pagrindinę sostinės eglutę: tradicijos susilies su inovacijomis.

„Pats pateikimas ir forma turėtų nustebinti vilniečius. Kol kas iki įžiebimo visų paslapčių išduoti nenorime, bet eglė bus tikrai moderni, inovatyvi, bus daug visokių LED šviesų instaliacijų. Bus tradicinė eglė modernios eglės viduje. Bus galima užeiti į vidų ir pasigrožėti tradicine egle. Šį kartą buvo pasirinkta labai įdomi koncepcija“, – sako A. Zubriakovas.

Mero patarėjas DELFI pripažįsta, kad praėjusių metų eksperimentas Rotušės aikštėje pastatyti ne eglę, o labirintą – visiškai nepasiteisino.
Kalėdinis labirintas Rotušės aikštėje

„Vilniečiai toje vietoje nori matyti ne kažkokį linksmą daiktą su lemputėmis, o eglę, kad prie jos galėtų nusifotografuoti ar tiesiog ten pabūti su vaikais. Nes juk visada, kai vaikams sakai, važiuojam į miestą, sakai, važiuojam prie eglės, o ne prie kokio labirinto. Kita vertus, gali ir tradicinę eglę pateikti netradiciškai, kaip šiemet buvo Katedros aikštėje, taip bus ir prie Rotušės“, – tikina A. Zubriakovas.

Pašnekovas sako, kad apie planuojamą eglę Rotušės aikštėje Kalėdų programoje buvo neskelbta sąmoningai – savivaldybė norėjo padaryti vilniečiams staigmeną.
Aleksandras Zubriakovas

Eglutės įžiebimo renginyje žiūrovai pamatys Artūro Noviko džiazo mokyklos pasirodymą.

Be to, tądien vyks jau tradicine tapusi tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurioje bus galima pamatyti bei įsigyti Lietuvoje reziduojančių užsienio šalių ambasadorių žmonų, ambasadų darbuotojų, visuomeninių organizacijų atstovų pagamintų rankdarbių, kalėdinių dekoracijų, papuošalų, saldumynų ir įvairių suvenyrų.

Pasak A. Zubriakovo, daugiau renginių Rotušės aikštėje neplanuojama: „Kadangi ta aikštė nėra labai didelė, paliksim vietos vilniečiams ja pasidžiaugti ir pasifotografuoti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)