Rotušės aikštėje į šventinę ceremoniją susirinkę vaikai nekantriai laukė pirmo išvažiavimo. „Aš jau ne pirmą kartą važiuoju traukiniu, tik aš vasariniu tokiu važiavau, o ne žieminiu“, - sakė vienas darželio „Gudrutis“ auklėtinis. Tuo tarpu, šalia stovintis berniukas išpyškino, kad tai bus pirmas jo važiavimas traukiniu ir jis nekantrauja jį išbandyti.

Traukinuku džiaugėsi ir aikštėje susirinkę tėvai. Su drauge atėjusi Elžbieta sakė, kad traukinuko labai laukė, nes praėjusiais metais jo nepavyko išbandyti: „Pernai dar nebuvom, nors mačiau kad važinėjo, tiesiog vaikas dar per mažas buvo. O šiemet labai laukėm ir kai sužinojome, kad jo nebeliks, buvo labai didelis nusivylimas. Dabar vaikui 3,5 metų, jau supranta viską, tik dabar darželyje. Bet tikrai važiuosime traukinuku“, - džiaugėsi ji.

Susidomėjimo neslėpė ir ant medinio dviratuko į Rotušes aikštę kartu su jį lydėjusia moterimi atkeliavęs Joelis. Berniukas sakė, kad mielai iškeistų dviratuką į pasivažinėjimą traukiniu, nes jis jam atrodo labai įdomus.

Traukinukas bendromis pastangomis buvo grąžintas į Vilnių po gausybės skaitytojų laiškų dėl sugadintos šventės. Jį miestui padovanojo DELFI kartu su partneriais – CITADELE banku ir Vilniaus miesto savivaldybe.

Pirmos kelionės šventėje dalyvavęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius džiaugėsi, kad traukinukas į gatves iškeliaus ir šiais metais: „Žinote, yra toks vienas geras dalykas. Jeigu kažkas turi įvykti – tai būtinai, galiausiai, ir įvyks. Aš labai džiaugiuosi dėl traukinuko, nes jis šiemet, tiesą sakant, gražesnis negu kitais metais būdavo ir, be abejo, mano nuoširdi padėka remėjams.“

Žodį tarė ir DELFI direktorius Vytautas Benokraitis: „Kalbėsiu trumpai, nes matau, kad vaikučiai labai nerimauja. Iš tikrųjų diena labai ypatinga, nes įspūdinga, kai per tokį trumpą laiką, sukaupus tokias didžiules pastangas galima padaryti nerealius dalykus ir ypatingai džiugu, kad visa tai buvo įgyvendinta artėjančių Kalėdų ir Naujųjų metų proga“, - sakė V. Benokraitis.

CITADELE banko valdybos pirmininkas Skirmantas Jareckas taip pat išsakė sveikinimo žodžius:
„Tikrai džiaugiamės dalyvaudami šitame projekte, esame dėkingi, kad DELFI mus pakvietė. Džiaugiamės būdami vieninteliu banku Lietuvoje, kuris prisidėjo prie šios iniciatyvos ir grąžino traukinuką, mūsų vaikučiams džiaugsmą, o mums patiems – šventinę nuotaiką.“

Jie kartu garbingai perkirpo juostą ir pilnas besidžiaugiančių bei mojuojančių vaikų traukinukas iškeliavo į savo pirmąją kelionę.

Vėliau, progą išbandyti traukinuką turėjo ir Paparčių Šv. Juozapo vaikų globos namų auklėtiniai.

Kalėdų traukinukas važinės atnaujintu maršrutu po Vilniaus gatves. Tikru Kalėdų atributu tapęs traukinukas vienu metu talpins 48 asmenis (būtent tiek sėdimų vietų jame bus).

Traukinukas važiuos darbo dienomis nuo 13 iki 22 val., savaitgaliais nuo 10 iki 22 val. Taip pat vaikai juo pasidžiaugti galės ilgiau, nei praėjusiais metais – traukinukas veiks ir po Trijų Karalių šventės, taigi beveik iki sausio pabaigos.

Kelionės traukinuku po pagrindines Vilniaus Kalėdų grožybes kaina – 2 eurai, o vaikai iki 7 metų, neužimantys atskiros vietos ir įsitaisę tėveliams ant kelių, traukinuku galės keliauti nemokamai.

Jis aplankys visas šventiškiausias sostinės vietas – Eglutę ir kalėdinių gardumynų miestelį Katedros aikštėje, Rotušės aikštėje įkurtą eglutę-labirintą ir kitas vietas. Šiais metais, pirmą kartą traukinukas pravažiuos ir paupiu.

Traukinuke skambės kalėdinė muzika, kuri privers mažylius pasijusti tarsi pasakoje. Tėvams neverta rūpintis, kad vaikai sušals, kadangi traukinukas bus šildomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)