Taip kvepiančios ir dainuojančios Kalėdos atėjo pas sergančiuosius ir jau pasveikusius, pas visus, kuriems Jūrininkų ligoninė – jų sveikatos namai. 

„Šventinis šurmulys lyg aidas atsiveja ir į ligoninės palatas. O kaip kitaip. Juk čia gyvenimas nesustoja, čia nedingsta žmonių viltys ir tikėjimas. Netgi atvirkščiai. Ligoninė ne vienam yra vieta, kur įvyksta stebuklai: išgyvenimo, sveikimo, susitaikymo. Nuoširdžiai to linkiu ir tikiu kad šventes sutiksite sveikesni, nei čia atvykote. O turėdami daugiau sveikatos, turėsite ir daugiau jėgų, daugiau tikėjimo, daugiau džiaugsmo”, – į pacientus kreipėsi Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Savo kalėdines dovanas pacientams įteikė Klaipėdos Žvejų rūmų moterų choras „Dangė“ ir vokalistė Reda Striškaitė, kitąmet dalyvausianti Eurovizijos konkurse, taip pat Respublikinės D. Tamulevičiūtės premijos laureatas inovatyviausias Klaipėdos teatras „Apeironas“. 

Gražiausios metų šventės proga susirinkusiuosius sveikino Jūrininkų ligoninės kapelionas dr. Saulius Stumbra, primindamas, kad kiekvienas mūsų prabudimas jau yra stebuklas, greičiau pasveikti ligoniams linkėjo ir pranciškonas brolis Benediktas. 

„Tai kas vyksta šios ligoninės kieme, taip pat yra stebuklas“, – sakė jis.

Jūrininkų ligoninė šį renginį organizavo kartu su pacientų organizacija „Onkologija.lt“. Jos steigėja ir viena šventės organizatorių Dalia Bielskytė sakė, jog nieko nėra svarbiau už glaudų gydytojo ir paciento ryšį, už pasitikėjimą. 

„O jei į šį duetą dar įsilieja tikėjimas… Tada prasideda stebuklai“, – sakė ji.

Jaukų vakarą susirinkusieji šildėsi kvapnia Jūrininkų ligoninėje virta arbata bei ligoninės medikų su meile keptais ir dekoruotais kalėdiniais meduoliais. Pacientai, negalintys išeiti į ligoninės kiemelį, koncertą stebėjo per langus. Nepamiršti buvo ir negalintieji pakilti iš ligos patalo. Medikai meduoliais pavaišino kiekvieną savo pacientą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją