DELFI pateikia 5 paskutinės minutės dovanų idėjas, kurioms įgyvendinti neužtruksite daug laiko, o Kalėdų rytą gauta dėkingumo šypsena atpirks visus metų rūpesčius.

Internetu įsigyti bilietai į kultūrinį renginį, teatrą, koncertą

Gausiuose kultūros ir pramogų įstaigų repertuaruose kažką ras net pats išrankiausias pirkėjas, tačiau neretai žmonės nori „apsidrausti“ ir perka ne bilietą į konkretų renginį, o kuponą. Tai patvirtina ir Lietuvos nacionalinio dramos teatro Komunikacijos projektų vadovė Aušra Pociūtė.

„Šiemet per gruodžio mėnesį, kuris dar nesibaigęs, buvo nupirkta bemaž trečdalis visų dovanų kuponų į naujojo sezono spektaklius, skaičiuojant nuo jų pardavimo pradžios birželio mėnesį. Dovanų kuponų kainos yra labai įvairios: nuo vieno bilieto vertės (30 Lt) iki verslo dovanos dydžio (200 Lt arba 500 Lt)“, - pasakojo teatro atstovė. Moteris prisiminė, kad pernai bilietus į LNDT spektaklius žmonės internetu pirko ir švenčių metu – net Kūčių, Kalėdų dienomis ir vos sulaukę Naujųjų metų – sausio 1 dieną.

Jos teigimu, dovanodami bilietą į teatrą žmonės dovanoja nekasdienius įspūdžius ir emocijas, progą pabėgti nuo rutinos ir kasdienių rūpesčių. Tai esą renkasi žmonės, norintys padovanoti prasmingą dovaną, kuri visada bus įvertinta ir neliks nepanaudota.

Knyga arba žurnalo prenumerata

Neklausykite tų, kurie sako, kad knyga yra atgyvena ir tik pats žmogus gali ją įsigyti. Šiandieninių knygų kainos ženkliai didesnės nei tos, kurios buvo prieš keletą metų, tad knyga tampa prabangos prekė, kurią gali įsigyti ne kiekvienas.

Tiesa, išrinkti gerą knygą – uždavinys, kuriam teks skirti šiek tiek laiko. Pirmiausiai, įsitikinkite, kad Jūsų nužiūrėtos knygos norimas asmuo tikrai neturi. Saugiau bus pirkti šių metų naujieną, neseniai pasirodžiusį literatūros leidinį arba žurnalo prenumeratą. Ją vėlgi išrinksite atsižvelgę į mylimo žmogaus pomėgius bei poreikius. Reta mama supyktų už žurnalą apie maisto gamybą, rankdarbius, madą ar sodo darbus.

Knygą galite pirkti elektroninę, o žurnalo prenumeratai tereikės išsispausdinti vieną lapą, kurį ir įteiksite, tad toks sprendimas itin aktualus tiems, kurie dovana ketina rūpintis paskutinę minutę.

SMS dovana

Dar greitesnė dovana mylimą žmogų gali pasiekti SMS žinute. Šią galimybę suteikia nauja paslauga-programėlė „Gifty“, kuria galite nusiųsti puodelį kavos, šokolado, picą, bilietų į kiną ir daug kitų produktų iš geriausių tinklų. Dovaną išsiųsi keliais paspaudimais, o draugas akimirksniu gaus SMS žinutę su unikaliu jos kodu ir atsiims artimiausioje pardavėjo vietoje.

Paslaugos atstovas Arnas Grigaliūnas priminė vienoje garsioje britų prekybos tinklo reklamoje skaitytą antraštę, kuri skelbė, kad „Jei pažįsti žmogų, rasi ir dovaną“. Jo teigimu, Gifty programėlė šią frazę paverčia realybe, mat naudojantis paslauga galima nusiųsti ir karšto šokolado, ir alaus, ir net kvepalų - pasirinkimas didelis. Patogu ir tai, kad Jūsų draugui, šeimos nariui ar kolegai gauti dovaną programėlė nereikalinga - jis gaus SMS su dovana ir informacija kaip ją pasiimti.

Kadangi SMS žinutė žmogų pasiekia iškart, geriausia dovaną užsakyti būtent Kalėdų rytą, kad Jūsų pranešimas būtų pirmas dalykas, ką jis/ji randa savo telefone vos pramerkęs akis.

Populiariausios dovanos šiemet - „Raudonų plytų alaus dirbtuvių 4 buteliukų rinkinys“, visus metus mėgstama dovanoti kavos puodelį, o žiemą nenukonkuruojama – kalėdinė Zefyrų latte.

Sandėlyje likusios dovanos

Jei tik dabar susigriebėte norintys įmantrios dovanos, kurią tektų užsisakyti internetu, galite ir nusivilti. Geriausiai rinktis tas prekes, kurias pardavėjai garantuoja turintys sandėlyje ir kurias leidžiama atvykti ir pasiimti patiems, o ne naudotis pašto paslaugomis.

Internetinės parduotuvės Pigu.lt rinkodaros direktorė Kristina Gumauskienė DELFI pasakojo, kad paskutinėmis dienomis t.y. nuo 22 iki 24 dienos, per dieną vidutiniškai sulaukiama kiek daugiau nei 3000 užsakymų. Procentaliai šių kelių dienų pardavimai sudaro beveik 1 proc. parduotuvės pajamų.

„Žmonės labiausiai perka kosmetiką, kvepalus, mobiliuosius telefonus bei smulkiąją techniką. Pirkėjai renkasi tas prekes, kurias turime sandėlyje, o tokių yra daugiau nei 130 tūkstančių“, - pasakojo K. Gumauskienė.

***

Galiausiai, svarbiausia - ne dovanos kaina, o parodytas dėmesys. Gražių švenčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)